Kirkens Genbrug i Ulkebøl er 15 år

28. september 2022 Sønderborg
Lone Fick og en af de andre frivillige
Lone Fick og en af de andre frivillige

Tirsdag var der pyntet flot op med flag i Kirkens Genbrug i Ulkebøl og der var kaffe og kage til enhver, som kiggede indenfor.

“Butikken har fødselsdag og nu har den været her i 15 år. Så vi fejrer dagen med kaffe, kage og masser af rigtigt gode tilbud”, sagde Lone Fick til SønderborgNYT.

Lone Fick er formand for Kirkens Genbrug og har ‘kun’ været en del af holdet i 12 år – og hun begyndte dengang hun gik på efterløn.

“Anne Larsen, Jette Søby og Anka Luthermann har været med i alle 15 år”, sagde formanden og fortsætter med at fortælle, at frivillige har en vagt om ugen.

Artiklen fortsætter under annoncen

“En vagt er fra klokken 10 til 13 eller fra 13 til klokken 17. Det er tilpas korte vagter til, at vi også kan nå alt muligt andet. Og vi mangler altså flere frivillige, som kan blive en del af det fællesskab, som vi har”, sagde Lone Fick. Hun fortæller at hun altid selv har været frivillig.

“Vi, der har overskud til det, bør også lave noget frivilligt, så de mennesker, der har behov, kan få hjælp. Og så skal vi jo ikke se bort fra, at der ligger en stor personlig tilfredsstillelse i at være frivillig”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er flere Kirkens Genbrug andre steder i landet og almindeligvis giver butikkerne 25 procent af deres overskud til aktiviteter i den sognekirke, der er hvor butikken også er.

“Hvis ikke den lokale sognekirke laver aktiviteter, så sendes alle pengene til hovedkontoret, som bruger dem på hjælpearbejde indenfor landets grænser”, sagde Lone Fick.

Du kan SE BILLEDER HER.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 112, Nordborg

Brand i garage kunne brede sig til gårdlænge

7. december 2022 112

Først på aftenen kørte Augustenborg og Egens frivillige brandværn til en gård ved Guderup. “Der var ild i en garage, der er bygget sammen med en gårdlænge”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Sønderborg Brand og Redning. De to frivillige brandværn fik hjælp fra stigevognen fra Sønderborg. “Branden blev slukket, inden den bredte sig”.

Læs mere...