Kirkens Korshær har søgt om flere penge hos kommunen, så Varmestuen ikke ender med at blive lukket.
“Der er mange svar på, hvorfor det er nødvendigt med flere penge i støtte. Blandt andet er energiudgifterne steget og så har Statsministeren jo givet et lønløft til de ‘varme hænder’ og det gælder også her hos os. Det gør, at vores lønudgifter er steget med først fire procent og nu med yderlige to procent”, lyder det fra Kirkens Korshær
Kommunen har også hævet deres lønninger til de varme hænder og de ekstra penge får kommunen dækket ind staten. Men det gør Kirkens Korshær ikke og kan kun håbe på, at politikerne finder nogle penge, de kan sende til fortsat liv i Varmestuen.
”Kirkens Korshær har henvendt sig til os, fordi de er udfordret økonomisk i forhold til at opretholde tilbuddet om varmestue. Derfor har jeg selv og min byrådskollega, Stefan Lydahl, som er formand for Social, Senior og Handicap-udvalget sammen med forvaltningen været i dialog med Kirkens Korshær igennem noget tid, hvor vi i fællesskab har afdækket behovet og mulighederne for at fremtidssikre varmestuen”, siger sundhedsudvalgsformand Didde Lauritzen til SønderborgNYT.
De to udvalgsformænd lægger nu et forslag frem for udvalgene og det kan skabe en bæredygtig økonomi for varmestuen fremadrettet.
”Vi vil på kort sigt sikre økonomien i varmestuen og igen øge deres åbningstid og på den længere bane vil vi i løbet af 2025 arbejde henimod en driftsaftale med varmestuen. Det tror og håber vi på, at udvalgene vil bakke op om, så der kan komme ro om varmestuens økonomi og fremtid for brugerne og for de frivillige og ansatte”, siger Didde Lauritzen og tilføjer, at Kirkens Korshær udfører et uvurderligt stort arbejde for nogle af de borgere i kommunen som befinder sig i de mest udsatte positioner.