Kiropraktoren reddede håndboldsæsonen

5. marts 2015 Erhverv

At man ikke nødvendigvis skal opereres, hvis man får en diskusprolaps, men i stedet kan konsultere en kiropraktor er ikke nyt, men en ny aftale mellem kiropraktorerne og Danske Regioner er anledning til et mere struktureret forløb for patienter med diskusprolaps. Forløbet består af fire faste forløbskonsultationer til undersøgelse, vejledning og behandling i løbet af otte uger. Er det relevant med ekstra konsultationer giver sygesikringen også tilskud til det.

Artiklen fortsætter under annoncen

Andreas Toudal, en af profilerne på SønderjyskEs håndboldligahold,  har som en af de første med succes været igennem et sådan forløb.

Lone Kousgaard Jørgensen.

Lone Kousgaard Jørgensen.

“Undervejs i et struktureret forløb orienterer vi patientens læge, og er der akut behov for yderligere undersøgelser, sker det på et hospital”, siger Lone Kousgaard Jørgensen i en pressemeddelelse. Hun er medejer af Kiropraktorerne på Kongevej i Sønderborg.

Det er en diskusprolaps – igen

Den 33-årige professionelle håndboldspiller Andreas Toudahl var ikke et sekund i tvivl, da kroppen i fjor låste sig fast i forbindelse med et løft i træningscentret i Sønderborg. Han havde fået en ny diskusprolaps.

For to år siden var han ukampdygtig i et halvt år på grund af en diskusprolaps. Her bestod behandlingen bl.a. af et operativt indgreb.

Prolapsen var indirekte årsag til, at Andreas efter genoptræning skiftede fra Skjern Håndbold til SønderjyskE. Fynboen fandt det var for tidligt at stoppe karrieren. Han ville videre.

Andreas Toudahl så rigtigt, for i SønderjyskE blev har en af de helt centrale figurer i 2013/2014 sæsonen. Derfor var ”knækket” i træningslokalet ekstra bittert. Han havde lige taget hul sæsonen 2014/2015.

Skulle han nu igen være ukampdygtigt i et halvt år?

Hvad med kroppen?

Hvad med familien og jobbet?

Andreas Toudahl

Andreas Toudahl

Spørgsmålene var mange.

Fakta blev, at Andreas Toudahl blot var væk fra banen i 12 uger. Siden har han i flere kampe været blandt holdets absolut toneangivende spillere.

Hemmeligheden bag det hurtige forløb er et samarbejde mellem SønderjyskEs fysioterapeuter Finn Zachariassen og Tine Auerbach, massøren Jens Bremer og kiropraktor Lone Kousgaard Jørgensen fra Kiropraktorerne på Kongevej i Sønderborg.  De fik Andreas gennem et struktureret behandlings- og genoptræningsforløb, der også indeholdt en MR scanning på sygehuset.

“Hidtil har vand og det at bade for mig været noget med at ligge på en luftmadras og slappe af. Det er det ikke længere. En stor del af genoptræningen fandt nemlig sted i svømmehallen. Her udsætter du ikke din krop for nogen trykbelastning”, siger Andreas Toudahl.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk