KL: Hjælpen til udsatte børn skal være bedre

6. marts 2015 Samfund

Når de danske kommuner snakker sammen om indsatsen for udsatte børn, så kan de først af alt vurdere, om indsatsen er god nok.kkc

“Flere børnesager viser, at det er den ikke”, siger Thomas Agerskov fra KLs Børn & Unge-udvalg. Og for at gøre det bedre, så har KL hentet erfaringer fra de kommuner, der gør en god indsats og fra udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med afsæt i de høstede erfaringer, så sender KL nogle anbefalinger ud til kommunerne, så hjælpen dels bliver mere ensartet og dels gør større gavn for de udsatte børn.

“Fra KL ser vi helst, at der bruges ressourcer på at hjælpe hele familien. Det viser sig, at det vil give langt det bedste resultat”, siger han til TV News. Nu er det bare ikke altid, det er muligt.

“Hvis barnet skal væk fra familien, så skal det allerhelst være en plejefamilie, der træder til. Det giver en mere familieagtig helhed”, siger han. Altså skal steder som Alssund Børne- og Ungdomscenter først overvejes, når familieplejen er prøvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kvaliten af indsatsen skal vi gerne kunne måle på, at udsatte børn i sidste ende får en uddannelse og kommer i job”, siger Thomas Adelskov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
27. juli 2021 112, Sønderborg

Politiet hilste på cyklisterne gågaden

27. juli 2021 112

Tirsdag eftermiddag kom der, helt som der plejer, adskillige mennesker cyklende i gågaden. Men i eftermiddag stod politiet klar og de fik fat på flere af cyklisterne, som blev noteret. “Og kommer der varevogne eller andre biler, så snupper vi også dem”, sagde en af betjentene til SønderborgNYT. Der må køres varer til butikkerne frem […]

Læs mere...