KL: Hjælpen til udsatte børn skal være bedre

6. marts 2015 Samfund

Når de danske kommuner snakker sammen om indsatsen for udsatte børn, så kan de først af alt vurdere, om indsatsen er god nok.kkc

“Flere børnesager viser, at det er den ikke”, siger Thomas Agerskov fra KLs Børn & Unge-udvalg. Og for at gøre det bedre, så har KL hentet erfaringer fra de kommuner, der gør en god indsats og fra udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med afsæt i de høstede erfaringer, så sender KL nogle anbefalinger ud til kommunerne, så hjælpen dels bliver mere ensartet og dels gør større gavn for de udsatte børn.

“Fra KL ser vi helst, at der bruges ressourcer på at hjælpe hele familien. Det viser sig, at det vil give langt det bedste resultat”, siger han til TV News. Nu er det bare ikke altid, det er muligt.

“Hvis barnet skal væk fra familien, så skal det allerhelst være en plejefamilie, der træder til. Det giver en mere familieagtig helhed”, siger han. Altså skal steder som Alssund Børne- og Ungdomscenter først overvejes, når familieplejen er prøvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kvaliten af indsatsen skal vi gerne kunne måle på, at udsatte børn i sidste ende får en uddannelse og kommer i job”, siger Thomas Adelskov.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. september 2022 Politik, Sønderborg

Tirsdag afgøres det om Skøjtebanen kommer op

30. september 2022 Politik

Skøjtebanen i Sønderborg åbner normalt hvert år i november eller december afhængig af vejret. Elforbruget til opbygning og til at fryse is på banen er højt. Det samme er de tekniske vedligeholdelsesomkostninger. På tirsdag skal Teknik-, By- og Boligudvalget beslutte, om Skøjtebanen skal stilles op eller om den ikke skal. Forvaltningen anbefaler, at skøjtebanen ikke […]

Læs mere...