KL: Hjælpen til udsatte børn skal være bedre

6. marts 2015 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Når de danske kommuner snakker sammen om indsatsen for udsatte børn, så kan de først af alt vurdere, om indsatsen er god nok.kkc

“Flere børnesager viser, at det er den ikke”, siger Thomas Agerskov fra KLs Børn & Unge-udvalg. Og for at gøre det bedre, så har KL hentet erfaringer fra de kommuner, der gør en god indsats og fra udlandet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med afsæt i de høstede erfaringer, så sender KL nogle anbefalinger ud til kommunerne, så hjælpen dels bliver mere ensartet og dels gør større gavn for de udsatte børn.

“Fra KL ser vi helst, at der bruges ressourcer på at hjælpe hele familien. Det viser sig, at det vil give langt det bedste resultat”, siger han til TV News. Nu er det bare ikke altid, det er muligt.

“Hvis barnet skal væk fra familien, så skal det allerhelst være en plejefamilie, der træder til. Det giver en mere familieagtig helhed”, siger han. Altså skal steder som Alssund Børne- og Ungdomscenter først overvejes, når familieplejen er prøvet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kvaliten af indsatsen skal vi gerne kunne måle på, at udsatte børn i sidste ende får en uddannelse og kommer i job”, siger Thomas Adelskov.

29. marts 2024 Sønderborg, Frivillige

Aabenraa Selvhjælp vil hjælpe seksuelt krænkede i Sønderborg

29. marts 2024 Sønderborg

Voksne med senfølger efter seksuel krænkelse i barndommen kæmper med psykiske og/eller fysiske følgereaktioner. De hyppigst forekommende er PTSD, angst, lavt selvværd, tvangsforestillinger, problemer med krop og seksualitet, selvskadende, suicidal eller seksualiseret adfærd, spiseforstyrrelser og stofmisbrug. Ventetiden for at komme i behandling er over to år. Det betyder, at borgerne ikke få hjælp hurtig. Vi […]

Læs mere...