KL: Sønderborg Kommune bør anke erstatningssag

17. juli 2014 Uncategorized

Tvistighedsnævnet har netop afgjort, at en 27-årig kontorelev fra Sønderborg har krav på erstatning, fordi hun ikke fik uddannelseskontrakten forlænget på grund af rådhusgraviditet og barsel.

Erstatningen lød på 200.000 kroner og baggrunden for dommen er, at man som kommunal arbejdsgiver ikke må afbryde en uddannnelsesaftale for en elev, der skal have fravær, som følge af graviditet og efterfølgende barsel. Den 27-årige kontorelev var tilknyttet HK Kommunal.

Artiklen fortsætter under annoncen

Flere kommuner har ellers fulgt Kommunernes Landsforenings vejledning om ikke at forlænge kontrakten, hvis eleven bliver gravid. Nu har et antal kommuner ændret deres praksis, så de følger lovgivningen, og ikke KLs vejledning.

Men Sønderborg Kommune bør anke kendelsen fra Tvistigshedsnævnet. Det mener KLs kontorchef for Jura og EU Kartsen Thystrup.

Han er enig med HK Kommunal om, at sagen er principel, men vurderer, at kendelsen er forkert.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. juni 2022 Augustenborg, Erhverv

Nyd et godt glas vin og aftensolen på terrassen ved Augustenborg_Project

29. juni 2022 Augustenborg

På fredag åbnes dørene til den splinternye vinbar, A_Terracce, hos Augustenborg_Project på Palævej i Augustenborg, hvor franske sommeliers er klar til at guide gæsterne frem til de allerbedste smagsoplevelser. “I den kommende weekend gør vi ekstra meget ud af franske vine og det skyldes selvfølgelig, at Tour de France kommer til Sønderborg og fremover handler […]

Læs mere...