KL: Sønderborg Kommune bør anke erstatningssag

Arkivfoto
Arkivfoto
17. juli 2014 Samfund Skrevet af: Ole Kæhler

Tvistighedsnævnet har netop afgjort, at en 27-årig kontorelev fra Sønderborg har krav på erstatning, fordi hun ikke fik uddannelseskontrakten forlænget på grund af graviditet og barsel.

Erstatningen lød på 200.000 kroner og baggrunden for dommen er, at man som kommunal arbejdsgiver ikke må afbryde en uddannnelsesaftale for en elev, der skal have fravær, som følge af graviditet og efterfølgende barsel. Den 27-årige kontorelev var tilknyttet HK Kommunal.

Flere kommuner har ellers fulgt Kommunernes Landsforenings vejledning om ikke at forlænge kontrakten, hvis eleven bliver gravid. Nu har et antal kommuner ændret deres praksis, så de følger lovgivningen, og ikke KLs vejledning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men Sønderborg Kommune bør anke kendelsen fra Tvistigshedsnævnet. Det mener KLs kontorchef for Jura og EU Kartsen Thystrup.

Han er enig med HK Kommunal om, at sagen er principel, men vurderer, at kendelsen er forkert.

16. juni 2024 Kultur, Sønderborg

WoodSculpture: Motorsavene er startet

16. juni 2024 Kultur

Søndag middag bød borgmester Erik Lauritzen velkommen på Slotskajen til dette års udgave af WoodSculpure Festival, hvor kunstnere laver flotte skulpturer ud af store træstammer. “Det har været en fatastisk weekend med koncerter, Markedsdage og Strikkefestival og nu glæder vi os over det her event, WoodSculpture, der vil trække folk til havnen, hvor de vil […]

Læs mere...