Klar med samlet indsats for turisme, handel og kultur

29. september 2021 Politik

Sønderborg Turistforening er også kommet med i samarbejdet med Sønderborg Kommune og Sønderborg Handel om indsatser på handels-, kultur- og turismeområdet i kommunen. Dermed er brikkerne på plads i organisationen, og arbejdsopgaverne fordelt, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

Turistforeningen skal hvert år komme med forslag til indsatser på turisme- og kulturområdet, ligesom den er ansvarlig for driften af Advisory Boardet, hvor den også selv får to pladser. Det professionelle kulturliv og handelslivet får også to pladser hver.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi tror på, at både turister og turistaktører får glæde af, at vi involveres og engageres i turismeindsatsen. Vi vil samle og beskrive de gode ideer i et handlekatalog, og vi har udpeget en koordinator i bestyrelsen, Susanne Iversen, som sikrer, at ideerne sættes i spil hos aktørerne og koordineres. Vi glæder os og klør på, og så må vi se, hvordan vi kan arbejde videre med det, når der gøres status efter to år”, siger turistforeningens formand, Theodor Munch Knudsen, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Hensigten med de nye samarbejdsaftaler er at styrke samarbejdet og ideudviklingen sammen med de aktører, der selv har fingrene i turisme, handel og kultur og derfor bedre en nogen andre kan se mulighederne. Det er nu på plads, og jeg glæder mig til at få forelagt en masse ideer til spændende, nye initiativer, og at der kommer en høj grad af koordinering mellem handel, kultur og turisme. Jeg ser også frem til en udvikling, hvor flere får mere ud af alt det, der allerede foregår i kommunen, siger Stephan Kleinschmidt, der er formand for Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme.

Artiklen fortsætter under annoncen

På forhånd er det givet, at Udvalget for Kultur, Idræt, Handel og Turisme gerne ser, at både forretningslivet og turisterhvervet i højere grad bakker op om – og dermed selv får mere udbytte af – store events som Kampen om Als.

Turistforeningen skal hvert år levere forslag til indsatser på turisme- og kulturområdet og udarbejde en handleplan, der hvert kvartal gøres status på.

Vores Sønderborg – Sønderborg Handel – er via aftalen blandt andet tovholder på samarbejdet med kommunens andre handelsforeninger og skal sætte gang i forskellige initiativer. Også handelsdelen skal levere årlige handleplaner og kvartalsvis status.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi har i Byrådet en vision om, at Sønderborg skal være den mest søgte destination i Danmark for gæster, der søger autentiske oplevelser inden for historie, natur og gastronomi. Vi har allerede et mylder af overnatningsmuligheder og et rigt handelsliv, som trækker mange til, men jeg er sikker på, at de primære aktører kan bidrage med endnu flere input til, hvordan vi sammen kan styrke oplevelsesøkonomien hos de private erhvervsdrivende i kommunen”, siger udvalgets næstformand, Jesper Kock.

Artiklen fortsætter under annoncen

Advisory Boardet erstatter Aktørudvalget.

 

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
19. oktober 2021 112, Sønderborg

22-årig kvinde er død af sine skader efter et trafikuheld i sidste uge

19. oktober 2021 112

Den 22-årige kvinde, der i sidste uge blev kørt ned på Grundtvigsallé af en bil med trailer er død. Det fortæller politiets kommunikationsafdeling til SønderborgNYT. “Vi kan ikke sige mere, men der er en efterforskning i gang. Herefter kommer der et retsligt efterspil”, siger Helle Lundberg, som er kommunikationsrådgiver hos politiet. Ulykken skete mandag i […]

Læs mere...