Knap 100 musikere spiller Bruckners 9. symfoni

28. maj 2018 Kultur

Årets samarbejdskoncert med Slesvig-Holsteins Symfoniorkester den 14 juni i Alsion i Sønderderborg sætter rammen om et stort ufuldendt symfonisk værk, som til trods for ufuldendtheden endte med at blive en stor succes allerede fra uropførelsen.

Det drejer sig om Bruckners 9. symfoni, hvis opsætning muliggøres af, at der med samarbejdet er væsentlig flere musikere på scenen end de gængse ca. 65, skriver symfoniorkestret i en pressemeddelelse.

Til denne koncert skal knap 100 musikere på scenen.   

Det er samarbejdet mellem Sønderjyllands Symfoniorkester og Slesvig-Holsteins Symfoniorkester, som muliggør opførelser af værker af så stort format, som denne koncert byder på.  Samarbejdet mellem de to symfoniorkestre går helt tilbage til 1965 og er en kærkommen årligt tilbagevendende begivenhed for både publikum og for musikerne i de to orkestre.

Undervejs skabes en helt speciel, storslået, inspirerende stemning.

Køb din BILLET HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. januar 2022 Uddannelse, Sønderborg

Hvad sker der i hjernen hos børn der har det svært?

18. januar 2022 Uddannelse

Den 3. marts klokken 19 får Dybbøl Efterskole besøg af Rasmus Alenkær, som vil holde et oplæg om børn, som har det svært. I sit oplæg vil Rasmus Alenkær sætte fokus på samarbejdet omkring børn med social-kognitive udfordringer med udgangspunkt i dels en neurologisk vinkling, og dels med udgangspunkt i en institutionel pædagogisk vinkling. Eller […]

Læs mere...