Knøs’ Gård: Anette Jensen vil fortælle om nordisk fortællekunst

11. marts 2018 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Nordisk litteratur har stået stærkt igennem flere årtier. Ikke mindst er det bemærkelsesværdigt at et så forholdsvis lille sprogområde som Island kan bidrage med så mange forfatternavne i høj klasse. På biblioteket i Hørup kan du torsdag den 15. marts kl. 17 høre om nordisk fortællekunst. Her vil Anette Jensen præsenterer nogle nordiske forfattere og deres romaner.

Anette Jensen vil booktalke om følgende:

Jón Kalman Stefánsson, som for alvor slog sit navn fast gennem trilogien ”Himmerige og helvede” i 2010. Jón Kalman Stefánssons nyeste roman ”Nogenlunde på størrelse med universet” udkom på dansk i 2017.

Artiklen fortsætter under annoncen

Bergsveinn Birgisson, der blev kendt for ”Svar på Helgas brev” fra 2012. I 2017 blev Birgissons første roman ”Et landskab er aldrig tåbeligt” udgivet på dansk.

Kjell Westös, den finske forfatter som i 2014 udgav ”Luftspejling 38”, en roman, han fik Nordisk Råds Litteraturpris for, og som også gennem oversættelse til adskillige sprog har sat Finland på det europæiske litterære landkort, skriver biblioteket i en pressemeddelelse.

Til sidst i foredraget venter der deltagerne en bogpræsentation, som er spritny – og en overraskelse!

Artiklen fortsætter under annoncen

Anette Jensen er uddannet teolog, og har sidefag i dansk og nordisk litteratur. Hun har været leder af Nordisk Informationskontor, og var med til at starte litteraturfestivallen ”Ord Fra Nord”.

Fri entré.

 

Arrangementet er:

Torsdag d. 15 marts kl. 17.00

Biblioteket Hørup, Knøs’ Gård Salen

23. juli 2024 Erhverv, Gråsten

Messedeltagere skal opdage hvor skønt her er

23. juli 2024 Erhverv

De fire sønderjyske kommuner, Sønderborg, Aabenraa, Tønder og Haderslev, har slået sig sammen om den første, fælles sønderjyske bosætnings- og jobmesse, ‘Bo- og Jobmessen Sønderjylland’. Den foregår fredag den 13. september kl. 12-15 i Ahlmannsparken i Gråsten. “Når vi er med i messen, så er det ganske enkelt for at fortælle, der ikke findes mange […]

Læs mere...