Køb nissehuer i Mødrehjælpen – og vær med til at hjælpe trængte familier

29. november 2022 Sønderborg
Nogle af strikkeholdets nissehuer. Foto: Ole Kæhæler
Nogle af strikkeholdets nissehuer. Foto: Ole Kæhæler

Ingen forældre ønsker, at deres børn skal mangle noget – og i en tid, hvor trængte familier knap kan betale deres regninger, er det svært at få råd til at holde jul. Her er julehjælp altafgørende for, at børnene kan få en gave og glade juleminder i december ligesom kammeraterne. Hos Mødrehjælpen på Perlegade mærker man tydeligt, at flere har behov for en håndsrækning.

”Vi oplever desværre flere familier i vores område, der er så pressede på økonomien, at der ikke er råd til bare en brøkdel af det, de fleste tager for givet. Et stigende antal børnefamilier opsøger vores lokale aktiviteter og tilbud, så vi har derfor brug for al den hjælp og støtte, vi kan få”, siger lokalformand Lisbet Skytte Skyum i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nissehuer skal give trængte børnefamilier en god jul  

Igen i år har generøse strikkere doneret hjemmestrikkede- og hæklede varer til Mødrehjælpens butik på Perlegade. Siden sidste jul har endnu flere frivillige tilsluttet sig Mødrehjælpens strikkefælleskab, hvilket har resulteret i, at der foreløbigt er strikket og hæklet 100 nissehuer – og der strikkes fortsat flittigt.

”Salget af nissehuerne bidrog sidste år til, at hundredvis af børn fik en god jul. I år er behovet for hjælp større, så vi håber, vi kan sælge endnu flere huer i år og hjælpe endnu flere udsatte børnefamilier i en svær juletid”, siger Lisbet Skytte Skyum.

Artiklen fortsætter under annoncen

De hjemmestrikkede nissehuer er lavet til børn og findes i et bredt udvalg af mønstre og farver.

Glad for at strikkeriet kan gøre en forskel   

Hanne Stecher er en af de mange frivillige, der donerer hjemmestrik til Mødrehjælpen. Hun kan med rette kalde sig for superfrivillig, fordi hun gennem mange år har lagt en stor indsats hos Mødrehjælpen i Sønderborg. Her står hun som butiksvagt hver onsdag eftermiddag og strikker året rundt ved siden af.

”Jeg bruger cirka otte timer om ugen på at strikke til Mødrehjælpen. I år er det blevet til seks nissehuer og en masse forskellige bluser, kjoler og sweatre. Kunderne er virkelig vilde med vores ’strik-sektion’ i butikken, og det giver mig en stor glæde at kunne gøre kunderne glade og samtidig støtte den gode sag. At hjælpe i Mødrehjælpen er et fantastisk pensionistliv, og det giver en særlig varme at hjælpe i lokalmiljøet”, fortæller Hanne Stecher, der er pensioneret operationssygeplejerske, men ikke pensioneret strikker.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. februar 2023 Nordborg, Samfund

Kom en tur i svømmehallen og prøv LivredderPatruljens udstyr

4. februar 2023 Nordborg

Kom og vær med, når Nordals Idrætscenter og Humlehøj-hallerne får besøg af TrygFondens LivredderPatrulje den 15. februar i vinterferien. Sammen med svømmehallens egne livreddere sætter LivredderPatruljen gang i sjove og udfordrende vandaktiviteter og viser blandt andet, hvordan man redder sig selv og andre i vandet, skriver Trygfonden. Alle svømmehallens gæster er velkomne til at være […]

Læs mere...