Køreplanen for omdannelsen af Nørager er klar

4. november 2022 Politik

Senest i 2030 er boligområdet omkring Nørager forandret. Det beskriver udviklingsplanen for Nørager og Søstjernevej m.fl. Teknik-, By- og Boligudvalget netop har godkendt den lokalplan, som skaber de planmæssige rammer for omdannelsen af boligområdet. Byrådet skal tage stilling til lokalplanen senere på måneden.

Udviklingsplanen fastlægger, at ti nedslidte blokke skal nedrives og omdannes til 48 almene rækkehuse, og derudover etableres der 30 private rækkehuse, mens 18 etværelseslejligheder på Søstjernevej og Søgræsvej er ommærket til ungdomsboliger. Desuden åbnes området op mod det eksisterende villakvarter på Limfjordsvej, Vendsysselvej, Morsøvej og Læsøvej.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Lokalplanen skal være med til at skabe rammerne for omdannelsen til et attraktivt og varieret boligområde med både almene og private boliger. Boligområdet bliver også mere åbent og bedre integreret med resten af området. Det bliver et væsentligt forandret område, som får en ny identiet. Vi har gode erfaringer fra Nordborg med at omdanne etageboliger til rækkehuse. Vi håber også, at omdannelsen i Sønderborg vil give folk lyst til og glæde ved at bo der”, siger Kirsten Bachmann, der er formand for Teknik-, By- og Boligudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

En trakfikanalyse, som bliver gennemført i 2023, skal have fokus på trafikafviklingen i området og pege på løsninger for trafiksikkerheden på Limfjordsvej, Vendsysselvej, Morsøvej og Læsøvej.

“Lokalplanen er jo en udløber af ghettoplanen og hele omdannelsesprojektet, så overordnet set, er det jo fint at der bliver åbnet mere op i forhold til omgivelserne, men vi er selvfølgelig opmærksomme på de bekymringer, der bliver udtrykt i høringssvarene og en trafikanalyse skal kigge på trafiksikkerheden i kvarteret, og der kan sikkert laves nogle trafikdæmpende foranstaltninger, ligesom stierne kan gøres mere trygge og tilgængelige, men der må ikke laves flere direkte udkørsler til Damgade og Kærvej, som nogle borgere har foreslået, fordi det vil give for mange kryds på disse veje”, siger udvalgsmedlem Tage Petersen til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Udvalgets næstformand. Kristian Beuschau, siger:

”I Sønderborg By er der mangel på rækkehuse, så det giver god mening at omdanne slidte blokke til attraktive rækkehuse. De lavere bygninger giver også mere privatliv. Beboerne i området er dog bekymret for trafikforholdene, når der åbnes op for kørsel fra villakvarteret ind til de nye rækkehuse. Derfor vil der blive lavet en trafikanalyse”.

Der arbejdes efter følgende plan:

2023 Omdannelsen af området sendes i udbud

Artiklen fortsætter under annoncen

2023-2024 Genhusning af beboere i Nørager

2024 Byggeri af almene rækkehuse begynder

2025 Byggeri af private rækkehuse begynder

Op mod 236 husstande skal genhuses midlertidigt eller permanent.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. december 2022 Sport, Sønderborg

Sønderborg Futsal skal spille mod Hjørring – det gælder topplaceringen i rækken

9. december 2022 Sport

I morgen, lørdag, kl. 14:00 spilles andensidste runde af grundspillet, hvor Sønderborg møder Hjørring på hjemmebane i Humlehøjhallen, og netop de to hold skal fordele første- og andenpladsen mellem sig, hvor Sønderborg fører rækken med to point ned til Hjørring, skriver Sønderborg Futsal. Sønderborg kan med en sejr sikre sig førstepladsen i grundspillet, hvor en […]

Læs mere...