Kom med på Hr. Jessens Vinfestival og lær at smage på vine

16. september 2019 Kultur

Der er et begrænset antal billetter til Hr. Jessens Vinfestival søndag den 6. oktober, hvor der er plads til 75 deltagere fra klokken 12 til 14.30 og det samme antal mellem klokken 15 og 17.30.

“På vores Vinfestival bliver der præsenteret omkring 100 forskellige vine fra forskellige lande i hele verden”, siger restauratør Leif Jessen til SønderborgNYT.

Det er vineksperter fra Vinmonopolet og Dansk Vinlager i Flensborg, der kommer og deler ud af både viden og smagprøver på forskellige vine.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Der er flasker fra Frankrig, Tyskland, Italien og mange flere lande”, siger Leif Jessen og han råder folk til hurtigt at kigge indenfor i cafeen og købe en billet.

“Ud over smagsprøver, så kommer der lidt snacks og desuden trækkes der lod om 12 flasker god vin”, siger Leif Jessen.

Du lærer at smage på vine

Leif Jessen er selv passioneret vinkender og synes, det er spændende at prøve nye vine.

“Det er altid spændende at smage de forskellige nuancer og vinene varierer jo ikke alene fra land til land, men også fra egn til egn”, siger Leif Jessen og tilføjer, der også er vine af god kvalitet og vine af mindre god kvalitet.

Artiklen fortsætter under annoncen

Når vine fra samme slags drue kan variere ret meget, så skyldes det, at jordbund og vejr er afgørende.

“For eksempel er Bourgognevine ikke så kraftige som vine, der kommer fra det sydlige Frankrig og det skyldes, der er mindre sol i Bourgogne”, siger Leif Jessen. Jo mere sol vinstokkene får, des kraftigere vine kommer der fra druerne.

“De gæster, der kommer til vores vinsmagning lærer at smage på vine og det gør, at de bliver i stand til at bedømme smagen og finde deres egne favoritter”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det koster 150 kroner at deltage og billetterne købes hos Hr. Jessen.

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2021 Nordborg, Frivillige

Frivillig fra Røde Kors fik ‘Covid-19 Prisen’

24. september 2021 Nordborg

Ellen Iversen fra Røde Kors i Sønderborg har fredag ved Frivilligfesten fået overrakt ‘Covid-19 Prisen’, fordi hun  formåede –  efter en henvendelse fra Sønderborg Kommune om vaccineledsagelse til sårbare ældre – på bare to arbejdsdage at koordinere en sådan hjælp. Den frivillige opgave indebar to måneders indsats med at rekruttere frivillige og sørge for at […]

Læs mere...