Kom og lyt: Musikere protesterer i Sønderborg

6. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Flere end 200 musikere vil mandag samle sig om en landsdækkende musikalsk protest. De kræver, at politikerne tager deres ansvar alvorligt og sikrer DR Underholdningsorkestrets fremtid.

Artiklen fortsætter under annoncen

Således også i Sønderborg, hvor Dansk Musiker Forbund, der som bekendt tæller et andet stort professionelt ensemble, nemlig Sønderjyllands Symfoniorkester blandt sine medlemmer, føler sig stærkt berørt af lukning af DR’s Underholdningsorkester.musik3

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil musikere fra blandt andet Sønderjyllands Symfoniorkester spille sammen fremtidens musikere. Nemlig Sønderborg Musikskoles dygtige strygeensemble Les Violons d’Als. Det bliver en flot og rørende markering, hvor børn og professionelle musikere, side om side, vil sende det vigtige budskab ud.

I et udsøgt program af blandt andet af Bartok og Haydn vil de understrege vigtigheden af et bredt musiktilbud til hele landet. De er bekymrede for det tab, som en eventuel lukning af UnderholdningsOrkestret vil medføre, da det populære orkester er en vigtig national musikalsk aktør, både for det klassiske og for det brede danske koncertpublikum.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kl. 17. vil alle deltagere landet over spille ”Der er et yndigt land”. Med det sender musikere fra hele landet inklusiv Sønderjylland, et fælles ønske til landets politikere om at tage kærligt hånd om livemusikken og det samlede musiklandskab i Danmark, når de i den kommende tid overvejer mulighederne for at redde DR Underholdningsorkestret.

Aktionen finder sted i krydset Jernbanegade/Perlegade i Sønderborg og starter kl. 16.00.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. september 2023 112, Sønderborg

Mindre brand i en kompostbunke

24. september 2023 112

Søndag – kort efter middag – kørte Ullerup Frivillige Brandværn til en mindre brand på Gl. Landevej i Vester Sottrup. “Her var der en, som havde smidt noget aske fra pillefyret ud i kompostbunken og så gik der ild i den”, siger indsatsleder Henrik Jacobsen fra Beredskab Sønderborg til SønderborgNYT. “Det er meget vigtigt, at […]

Læs mere...