Kom og lyt: Musikere protesterer i Sønderborg

6. oktober 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Flere end 200 musikere vil mandag samle sig om en landsdækkende musikalsk protest. De kræver, at politikerne tager deres ansvar alvorligt og sikrer DR Underholdningsorkestrets fremtid.

Således også i Sønderborg, hvor Dansk Musiker Forbund, der som bekendt tæller et andet stort professionelt ensemble, nemlig Sønderjyllands Symfoniorkester blandt sine medlemmer, føler sig stærkt berørt af lukning af DR’s Underholdningsorkester.musik3

Her vil musikere fra blandt andet Sønderjyllands Symfoniorkester spille sammen fremtidens musikere.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nemlig Sønderborg Musikskoles dygtige strygeensemble Les Violons d’Als. Det bliver en flot og rørende markering, hvor børn og professionelle musikere, side om side, vil sende det vigtige budskab ud.

I et udsøgt program af blandt andet af Bartok og Haydn vil de understrege vigtigheden af et bredt musiktilbud til hele landet.

Artiklen fortsætter under annoncen

De er bekymrede for det tab, som en eventuel lukning af UnderholdningsOrkestret vil medføre, da det populære orkester er en vigtig national musikalsk aktør, både for det klassiske og for det brede danske koncertpublikum.

Kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

17. vil alle deltagere landet over spille ”Der er et yndigt land”. Med det sender musikere fra hele landet inklusiv Sønderjylland, et fælles ønske til landets politikere om at tage kærligt hånd om livemusikken og det samlede musiklandskab i Danmark, når de i den kommende tid overvejer mulighederne for at redde DR Underholdningsorkestret.

Aktionen finder sted i krydset Jernbanegade/Perlegade i Sønderborg og starter kl.

Artiklen fortsætter under annoncen

16.00.

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
16. april 2021 112, Nordborg

Der var brand i et tag på en Linak-bygning

16. april 2021 112

Fredag ved middagstid blev der ringet til Brand og Redning, som sendte de frivillige brandmænd fra Egen og en tankvogn fra Augustenborg til Linak. “Det opstod brand i forbindelse med noget tagdækning, men da vi nåede frem havde tagdækkerne selv slukket ilden og det er jo rigtigt godt”, siger indsatsleder Jan Erik Rasmussen til SønderborgNYT. […]

Læs mere...