Kom og se skulpturkunstnere svinge motorsavene

12. juni 2015 Kultur

Fra på søndag sprøjter spånerne atter på Slotskajen i Sønderborg. Ti kunstnere fra alle verdenshjørner vil atter forvandle egestamme til kunst, der vil stå rundt om i kommunen.

Ti kunstnere fra hele verden har pakket deres kufferter og er klar til at sætte kursen mod Sønderborg. På søndag åbner Woodsculpture på Slotskajen i Sønderborg, så området i en uge atter vil genlyde af motorsave, mejsler og vinkelslibere.971625_565351963515372_790021804_n

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne kommer fra Kina, Makedonien, Argentina, Italien, Ungarn, Litauen, Polen og Tyskland. Blandt dem er to populære gengangere, der i de tidligere har produceret nogle meget populære kunstværker. Den ene er kinesiske Gao Meng, der de seneste to år er blevet kendt for sine fredsfyldte kvindeskulpturer. Den er argentinske Lele Trapp, der har vist sine evner udi abstrakte former.

Nøj – det’ for børn

Arrangørerne bag Woodsculpture er Uwe Wolff’s Fond og Sønderborg Kommunes Center for Kultur. De har valgt at udvide et af sidste års mest populære side-begivenheder: børneteltet. På nær tirsdag eftermiddag vil kunstner og underviser på Sønderjyllands Kunstakademi, Dorthe Saldern Meier, lave skulpturer i børnehøjde sammen med kommunens yngste borgere. Det sker allerede fra skulpturugens første eftermiddag, altså på søndag.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nyhed: Wood Show

Som noget nyt vil træskulpturugen lørdag 20. juni byde på den visuelt interessante konkurrence ”Wood Show”. Det 1016094_565351980182037_157643881_nlaves som et stjerneløb, så det drejer sig om at komme fra startlinjen og ud til så mange poster som muligt og på hurtigst mulig tid. Undervejs løses forskellige momenter, og man vender tilbage til startlinjen efter hver opgave.

Teambuildingfirmaet Goexplore står for afviklingen, og de lægger vægt på, at alle deltagere kommer til ”fadet”, og at alle kan være med på de forskellige opgaver. Det være sig i forhold til styrke, vægt, bevægelighed og væremåde. Der er plads til otte hold á otte personer, og det er stadigt muligt at melde sig til som hold. Det er gratis at deltage. Det kan ske til Mathias Rousing på tlf. 29 28 71 75 eller e-mail rousing@stofanet.dk.

Woodsculpture foregår fra på søndag til søndag 21. juni.

Artiklen fortsætter under annoncen

Kunstnerne arbejder som oftest på deres værker i tidsrummet 9 – 18.

galleri

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. maj 2021 GF2020, Kultur, Sønderborg

Genforenings depeche kommer til Nordborg og Sønderborg

9. maj 2021 GF2020

Søndag formiddag blev en depeche sendt afsted fra Aabenraa og den næste måned, skal depechen rundt til forskellige byer i hånden på løbere fra 25 sønderjyske foreninger og løbeklubber. Tirsdag eftermiddag kommer depechen til Nordborg og fredag eftermiddag kommer den til Sønderborg og arrangementet er en del af fejringen af Genforeningen og det er DGI […]

Læs mere...