Kom til indvielse af Nybøls unikke middelalderhus

28. august 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Da der i 2006 skulle udstykkes til byggegrunde ved Langballe i Nybøl, blev der ret hurtigt gjort arkæologiske fund fra Middelalderen. Som det eneste sted i Danmark kan man nu i Nybøl se en hustomt fra den tidlige middelalder på selve findestedet.

Tomten og info om områdets spændende historie indvies den 4. september kl. 14.30.

Arkæologer på opdagelse ved Nybøl.

Arkæologer på opdagelse ved Nybøl.

Artiklen fortsætter under annoncen

Nybøl-Stenderup Lokalråd, Lokalhistorisk Arkiv for Sundeved, Museum Sønderjylland/Arkæologi Haderslev og Sønderborg Kommune – glæder sig til at se mange af egnens beboere og fortælle dem områdets spændende historie.

Efter alle historierne og de obligatoriske taler, bydes der på middelalderlege og middelaldermad.

Det hele er gratis og uden tilmelding.

“Parkeringsmulighederne i området er ikke så gode, så vi håber, at rigtig mange vil gå eller cykle frem til Nybølhuset ved Viggo Kragh Hansens Vej”, siger skov- og landskabsingeniør Johanne Burgemann fra Sønderborg Kommune.

25. april 2024 112, Sønderborg

Brand i grillbaren Hos Jesper

25. april 2024 112

Onsdag aften ved 23-tiden var der brand i grillbaren Hos Jesper tæt ved Rutebilstationen. “Der var nogle unge gutter, som havde ringet til mig og sagt, at det røg fra grillbaren, så jeg skyndte mig herhen”, siger Jesper Sørensen til SønderborgNYT. Da han åbnede døren væltede røgen ud og han skyndte sig at lukke igen […]

Læs mere...