Kommunen genåbner sundhedspleje, forebyggende indsatser og træningstilbud

5. maj 2020 Samfund

Sundhedsplejen vil fra den 11. maj igen tage på hjemmebesøg og øge aktiviteterne med fokus på skoleundersøgelser og udsatte børn og familier. Kommunens tilbud om genoptræning og vedligeholdelsestræning genåbner også gradvist fra den 11. maj i Sønderborg, Gråsten og Nordborg. Fra den 18. maj kan borgerne igen kontakte Forebyggelsesenheden i Sundhedscentret i den normale telefontid mellem 8 og 9 på hverdage.

”Det føles rigtig godt, at vi nu er klar med yderligere tre genåbningsplaner til glæde for de mange borgere, der har måttet vente. Den gradvise genåbning sker med stærkt fokus på at minimere risikoen for at sprede smitte, og genåbningsplanerne er derfor heller ikke hugget i sten. De kan og skal tilpasses efterhånden som praksis viser, hvad der fungerer, og de udmeldinger der løbende kommer fra sundhedsmyndighederne”, siger formand for Sundhedsudvalget Helge Larsen i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Genåbningen sker på grund af Corona-virussen med en række risiko-reducerende tiltag og med telefonen og de digitale muligheder som omdrejningspunkt. I Sundhedsplejen vil familierne forud for hjemmebesøg blive ringet op for at afklare, om der er symptomer på COVID-19 i hustanden

Genåbningen af tilbuddene om genoptræning og vedligeholdelsestræning kommer i et vist omfang også til at foregå via telefon- og videoopkald. Ved fysisk fremmøde vil der udelukkende blive tilbudt individuel træning, hvor der lægges luft ind imellem tiderne, så borgerne undgår at møde hinanden. Venteværelser indrettes med god plads mellem siddepladserne. Der vil fortsat ikke være træning på Hørup Plejecenter og det er af hensyn til smitterisikoen for stedets beboere.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. juni 2021 112, Sønderborg

Leder stadig efter kvinde i Alssund – kan du hjælpe med oplysninger?

20. juni 2021 112

Ved midnatstiden fløj redningshelikopteren, som har hjulpet Sønderborg Brand og Redning med at lede efter en midaldrende kvinde – iført grøn jakke eller trøje – i Alssund, retur til flyvestationen, men Brand og Redning har stadig to både i vandet og fortsætter med at lede. “Det betyder, at eftersøgningen ikke er indstillet – og vi […]

Læs mere...