Kommunen henter inspiration til en værdighedspolitik

3. marts 2016 Politik

Det svirrede med forslag og lydniveauet var højt, da Social og Senior i Sønderborg Kommune mandag havde inviteret ca. 60 medlemmer af Ældrerådet og forskellige frivillige organisationer, samt bruger- pårørenderåd og politikere til inspirationsseminar på Hotel Scandic i Sønderborg. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2015/02/images-32.jpg” alt=”ældre” width=”275″ height=”183″ />

Borgerne var indbudt til at komme med inspiration til den værdighedspolitik for alle borgere over 65 år, som kommunen skal udarbejde. Politikken skal ligge klar til beslutning i byrådet den 29. juni, så konkrete indsatser kan sættes i værk i andet halvår af 2016, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Der er med finansloven for 2016 fremlagt et lovforslag, som er vedtaget af Folketinget og trådte i kraft 1. marts. Loven kræver, at alle kommuner udarbejder en værdighedspolitik indeholdende følgende fem områder: Livskvalitet; selvbestemmelse; kvalitet, tværfaglighed og sammenhæng i plejen; mad og ernæring samt en værdig død. Sammen med lovforslaget er der frigivet en værdighedsmilliard, der betyder, at Sønderborg Kommune får 16,3 millioner kroner frem til 2019.

Efter indledende fællessang gennemgik Bente Larsen, direktør for Social og Senior, beslutningsprocessen. Hun understregede, at kommunen helt i tråd med sin medborgerskabspolitik har valgt at inddrage borgerne tidligt, så gode råd og ideer fra brugerne får stor indflydelse på den færdige politik.

ældreKommunen har indbudt til et nyt seminar den 17. marts, hvor byrådspolitikere fra social-, senior- og sundhedsudvalgene er inviteret sammen med medlemmer fra kommunens handicapråd og ældreråd. Her skal de supplere og arbejde videre med de mange input fra borgerne.

Værdighedspolitikken kommer tilbage til de frivillige foreninger og bruger-, pårørenderådene, når den skal i høring den 18. april til 2. maj 2016, inden den endelige indstilling til byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk