Kommunen investerer 750.000 kr. i ansattes sundhed

6. december 2014 Uncategorized

På udvalgsmødet i den kommende uge skal Sundhedsudvalget sætte penge af til den kommunale sundhedsordning, som skal sikre sunde

Fedme er årsag til blandt andet hjertekarsygdomme.

Fedme er årsag til blandt andet hjertekarsygdomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

medarbejdere.

“Vi vil gerne have at virksomheder investerer i deres medarbejderes sundhed og det er et godt signal, når kommunen selv går foran”, har Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen tidligere sagt. Han har heller aldrig lagt skjul på, at der er virkelig god økonomi i at investere i sundhed, fordi det betyder, der ikke skal bruges formuer på at behandle sygdom.

Helge Larsen har også sagt, at vi allesammen selv har ansvaret for vores egen sundhed.

“Først når vi bliver syge, lægges ansvaret over til behandlerne”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det voksende antal overvægtige og fysisk inaktive mennesker er den store trussel mod sundheden i Danmark og betegnes som en bombe under hele velfærden i landet.

Sunde rollemodeller vigtige

Og ansatte i kommunen er jo en slags rollemodeller for borgerne, så det styrker troværdigheden, at det er sunde medarbejdere, der anbefaler både ældre og unge at motionere og forebygge overvægt samt andre følger af en stillesiddende tilværelse.

Røgfrit sundhedspersonale kan også have mere held med at anbefale rygestop. Det er nærmest en selvfølge, at ansatte på Misbrugscenter er ædru, når de hjælper alkoholikere til at slippe det, der er indeni flaskerne og vælge alt det, der er udenfor dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. marts 2023 Sønderborg, Debat

Debat: SF-medlem er træt af dårlig belægning i gågaden, Sdr. Havnegade og på Strandpromenaden

22. marts 2023 Sønderborg

Erik Bach, medlem i SF, Sydals, skriver: Der tegner sig et billede af Sønderborgs veje. Hvad sker der lige? Kører man over Dybbøl ligger chaustenene som hø og hakkelse. Det kunne man have gjort bedre. Så tager man Sdr. Havnegade. Her flyder chaustenene, når det er højvande. Her ville brosten være bedre. Så tager man […]

Læs mere...