Kommunen investerer 750.000 kr. i ansattes sundhed

6. december 2014 Uncategorized

På udvalgsmødet i den kommende uge skal Sundhedsudvalget sætte penge af til den kommunale sundhedsordning, som skal sikre sunde

Fedme er årsag til blandt andet hjertekarsygdomme.

Fedme er årsag til blandt andet hjertekarsygdomme.

Artiklen fortsætter under annoncen

medarbejdere.

“Vi vil gerne have at virksomheder investerer i deres medarbejderes sundhed og det er et godt signal, når kommunen selv går foran”, har Sundhedsudvalgsformand Helge Larsen tidligere sagt. Han har heller aldrig lagt skjul på, at der er virkelig god økonomi i at investere i sundhed, fordi det betyder, der ikke skal bruges formuer på at behandle sygdom.

Helge Larsen har også sagt, at vi allesammen selv har ansvaret for vores egen sundhed.

“Først når vi bliver syge, lægges ansvaret over til behandlerne”, siger han.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det voksende antal overvægtige og fysisk inaktive mennesker er den store trussel mod sundheden i Danmark og betegnes som en bombe under hele velfærden i landet.

Sunde rollemodeller vigtige

Og ansatte i kommunen er jo en slags rollemodeller for borgerne, så det styrker troværdigheden, at det er sunde medarbejdere, der anbefaler både ældre og unge at motionere og forebygge overvægt samt andre følger af en stillesiddende tilværelse.

Røgfrit sundhedspersonale kan også have mere held med at anbefale rygestop. Det er nærmest en selvfølge, at ansatte på Misbrugscenter er ædru, når de hjælper alkoholikere til at slippe det, der er indeni flaskerne og vælge alt det, der er udenfor dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. januar 2022 Gråsten, Uddannelse

Gråsten Landbrugsskole fejrede 19 nyuddannede produktionsledere

28. januar 2022 Gråsten

Forleden blev der holdt dimissionsfest for de 19 nyuddannede produktionsledere på Gråsten Landbrugsskole, skriver landbrugsskolen i en pressemeddelelse. Skolen har været meget begejstret for holdet, som startede på skolen i august sidste år. Lærer Inger Schultz sagde bl.a. i hendes tale til produktionslederne: ”Vi er i lærerstaben fulde af beundring over, at I som hold […]

Læs mere...