Kommunen klar med støttekroner til istandsættelse af bevaringsværdige boliger

3. marts 2021 Politik

I budgetaftalen for 2021-2024 satte Sønderborg Byråd 500.000 kroner af om året til den såkaldte bygningsforbedringspulje. Det betyder, at borgere, der ejer og bor i fredede eller bevaringsværdige bygninger, kan søge om tilskud fra puljen til udvendig istandsættelse ved at sende en ansøgning til Bygningsforbedringsudvalget i kommunen.

Teknik- og Miljøudvalget har netop godkendt retningslinjerne for puljen og måden, pengene anvendes på – med den tilføjelse, at fredede bygninger fremover tages ud af retningslinjerne, fordi de i forvejen støttes via statslige ordninger.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Vi ser heldigvis mange gode indsatser for at vedligeholde og forbedre fine, bevaringsværdige ejendomme. Der er imidlertid en tendens til, at det især er boligejere i byerne, der har øje for tilskudsmulighederne. Derfor gør vi nu en indsats for at udbrede kendskabet på landet til bygningsforbedringspuljen – selvfølgelig også i lyset af, at refusionen i år er ekstraordinært høj, når vi støtter projekter i landsbyer og på landet. Det giver os mulighed for at støtte flere projekter end ellers”, siger udvalgsformand Aase Nyegaard i en pressemeddelelse.

”Vi har de senere år godkendt en række bevarende lokalplaner, som stiller krav til dem, der bor i områderne om at vedligeholde og forbedre inden for visse rammer. I forlængelse af det er jeg glad for, at vi skaber nogle muligheder for, at man kan få tilskud til at istandsætte for. Jeg håber, at muligheden for den økonomiske håndsrækning giver flere mod på at gå i gang med at renovere og vedligeholde – til gavn for dem selv, men også til glæde for alle, som bevæger sig rundt i kommunen og oplever omgivelserne, også turister”, siger næstformand Stefan Lydal.

Bygningsforbedringsudvalget kan støtte udvendig vedligeholdelse og istandsættelse som for eksempel fornyelse/udskiftning af tag, udskiftning af vinduer, døre, tagrender og skorstene.

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
14. april 2021 Erhverv, Sønderborg

Iskonditoriet blev bedste ishus i Sønderjylland

14. april 2021 Erhverv

Det lykkedes ikke Iskonditoriet at genveinde titlen som Danmarks Bedste Ishus i en konkurrence hos Opdag Danmark, som sluttede i dag, onsdag klokken 16. “Vi kan glæde os over at være det bedste ishus i Sønderjylland”, siger Christian Telling, som ejer stedet sammen med hustruen. I toppen har det længe været tæt løb mellem sidste […]

Læs mere...