Kommunen laver p-pladser til 214 cykler

2. december 2020 Politik

Vi vil gerne have flere til at cykle, fordi det er sundt for mennesker og godt for klimaet, og så vil vi også gerne have masser af turister, som vil opleve vores smukke kommune fra en cykelsadel. Derfor giver det god mening at opgradere vores cykelparkering, skriver kommunen i en pressemeddelelse.

”Og vi gør det med nogle fine, enkle cykellæn i metal og træ, som ligner hinanden men alligevel kan tilpasses formsprog og arkitektur de konkrete steder. De er diskrete, når de ikke er i brug, og praktiske i brug – en rigtig god løsning”, siger Aase Nyegaard, formand for Teknik- og Miljøudvalget, som netop har godkendt en samlet plan for opstilling af de mange nye cykellæn.

Arbejdet med at finde cykellænene og de bedste placeringer er foregået i samarbejde med Cykelforum. Der skal – efter planen – opstilles læn til 24 cykler i Nordborg, et tilsvarende antal i Gråsten og resten syv forskellige steder i Sønderborg.

Næstformand i Teknik- og Miljøudvalget, Stefan Lydal, glæder sig også:

”Når vi gerne vil have flere til at skifte fra bil til cykel, så må vi også tilbyde nogle gode parkeringspladser. Og det bliver rigtig godt at fjerne nogle af de gamle jernstativer, der står rundt omkring og erstatte dem med nogle, der er pænere, ligesom jeg også synes, det bliver godt, at de er ens rundt omkring”.

Artiklen fortsætter under annoncen

De 24 nye pladser i Nordborg placeres i samarbejde med Udviklingsforum Nordals, mens de 24 pladser i Gråsten tænkes placeres på Sildekulevej ved UlsnæsCentret. I Sønderborg fordeles pladserne på Lille Rådhusgade, ved Rådhuset, på Perlegade ud for Danske Bank, Jernbanegade, Kastanie Alle ved henholdsvis biografen og Apotekerhaven samt på Vothmanns Plads. På Vothmanns Plads bliver der plads til 32 cykler i to etager med overdækning og med mulighed for at oplade elcykler.

Alle steder bliver der mulighed for at placere et mindre antal handicap- og ladcykler i forlængelse af rækken af cykellæn.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. december 2021 KV21, Sønderborg

KV21: Ellen Trane Nørby bliver ny formand i Sønderborg Forsyning

8. december 2021 KV21

Venstres Ellen Trane Nørby tog ikke selv en udvalgsformandspost, da partiet konstituerede sig og det er der en god forklaring på. “Vi skal bruge vores mandater bedst muligt og derfor har jeg fået formandsposten i Sønderborg Forsyning. Det er en vigtig post, hvor jeg blandt andet vil være med til at sikre, at det kommende […]

Læs mere...