Kommunen sender penge til småprojekter i landsbyerne

30. april 2020 Broager

Tolv udviklingsinitiativer på landet får penge fra Sønderborg Kommunes pulje til borgerinitiativer. Dermed honoreres en stor iderigdom, som i landsbyerne suppleres af mange frivillige hænder.

Der var i ansøgningsrunden ansøgninger om alt fra hoppepude, borde, stole og petanquebane til legeplads, shelters, stianlæg, bålhytte og deleøkonomisk transport.

”Det er intet mindre end en vildt positiv oplevelse at læse de mange ansøgninger. De fortæller om en iderigdom og foretagsomhed i landsbyerne, som man bliver glad af. Det glæder mig derfor at kunne sige, at vi helt eller delvist imødekommer 12 af de 16 ansøgninger. Vi tager godt 470.000 kroner fra puljen nu,og så er der et næsten tilsvarende beløb til de ansøgninger, som kommer i resten af året. Det bliver spændende at følge de frivilliges arbejde med at forvandle pengene til synlige tiltag, som beboerne i landsbyerne får glæde af”, siger formand for Udvalget for Landdistrikter, Natur og Fødevarer, Charlotte Riis Engelbrecht, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fire ansøgninger har ikke udløst kontant afregning, men er enten udsat eller ansøgerne er blevet bedt om at uddybe deres projekt.

”Fælles for alle ansøgningerne er, at der ganske vist søges om penge, men at der samtidig bidrages med en stor, frivillig indsats. Det er netop det, der kendetegner livet på landet – at man i fællesskab skaber noget, der er til fælles gavn og glæde. Både mens man får det på benene, og når man kan nyde resultatet, er det værdifulde bidrag til det gode liv på landet”, siger udvalgets næstformand, Kirsten Bachmann.

Artiklen fortsætter under annoncen

Pengene bruges til:

Mobilt læskur og tre borde-/bænkesæt – Brunsnæs/Iller/Busholm – 47.775 kr.

Hoppepude til legeplads – Blans – 29.280 kr.

Lysanlæg til teaterforestillinger – Dynt/Skelde/Gammelgab – 4.000 kr.

Minifolkemøde ”Hils på din nabo” – Broagerland – 7.800 kr.

Petanquebane – Kegnæs – 41.470 kr.

Borde og stole til åben skole-arrangementer – Lysabild – 48.292,50 kr.

Samling af eksisterende ordninger for samkørsel, delebiler mm. – Mobiltetsforeningen for kommunens 36 landsbylaug – 100.000 kr.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncept for grænseoverskridende, årligt rally for blaffere – Mobilitetsforeningen – 29.825 kr.

Legeplads, grillhytte, borde-/bænkesæt – Skovby – 73.625 kr.

Brobygningsprojekt – der lægges skridsikkert lag på bro mellem Stolbro og Dyndved – 8.250 kr.

Bålhytte – Svenstrup – 50.000 kr.

To shelters af norsk lærketræ – Tandslet – 29.998 kr.

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid! 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk