Kommunen skal forklare klækkelig rabat på 8,1 million

20. februar 2015 Erhverv

Hvis Sønderborg Kommune skal støtte Dybbøl Efterskole, så er der en række betingelser, der først skal opfyldes – og nu vil Statsforvaltningen kigge på, om de så også var det.

jpg” alt=”Bygning til 8.5 million solgt for 400.000 kroner.” width=”300″ height=”143″ /> Bygning til 8.5 million solgt for 400.000 kroner.

Konkret handler det om, at Sønderborg Kommune i september 2013 solgte den bygning i Ragebøl, som husede Sønderborg ProduktionsHøjskole til Dybbøl Efterskole.

Det undrer en borger, at købsprisen på bygningen i Ragebøl blev 400.000 kroner, når vurderingen sagde 8,5 millioner kroner.

Statsforvaltningen bad tilbage i november 2013 Sønderborg Kommune forklare, hvordan man er sikker på, at salget af bygningerne – med en rabat på 8,1 million kroner – harv fundet sted på lovligt og forsvarligt grundlag.

I oktober sidste år bad Statsforvaltningen om endnu en redegørelse, så instansen kan vurdere, om betingelserne for at yde støtte til Dybbøl Efterskole er opfyldt.

Det sendte Sønderborg Kommunes embedsmænd i blækhuset endnu en gang og i et brev forklarer de, at der ikke er tale om støtte til Dybbøl Efterskole – men skulle Statsforvaltningen alligevel mene det, så forklarer embedsmændende fra Sønderborg i skrivelsen, at den i givet fald er lovlig.

I den kommende uge skal Økonomiudvalget kigge teksten igennem – og derefter skal Byrådet godkende, at den sendes til Statsforvaltningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk