Kommunen skal forklare klækkelig rabat på 8,1 million

20. februar 2015 Erhverv

Hvis Sønderborg Kommune skal støtte Dybbøl Efterskole, så er der en række betingelser, der først skal opfyldes – og nu vil Statsforvaltningen kigge på, om de så også var det.

Bygning til 8.5 million solgt for 400.000 kroner.

Bygning til 8.5 million solgt for 400.000 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret handler det om, at Sønderborg Kommune i september 2013 solgte den bygning i Ragebøl, som husede Sønderborg ProduktionsHøjskole til Dybbøl Efterskole.

Det undrer en borger, at købsprisen på bygningen i Ragebøl blev 400.000 kroner, når vurderingen sagde 8,5 millioner kroner.

Statsforvaltningen bad tilbage i november 2013 Sønderborg Kommune forklare, hvordan man er sikker på, at salget af bygningerne – med en rabat på 8,1 million kroner – harv fundet sted på lovligt og forsvarligt grundlag.

Artiklen fortsætter under annoncen

I oktober sidste år bad Statsforvaltningen om endnu en redegørelse, så instansen kan vurdere, om betingelserne for at yde støtte til Dybbøl Efterskole er opfyldt.

Det sendte Sønderborg Kommunes embedsmænd i blækhuset endnu en gang og i et brev forklarer de, at der ikke er tale om støtte til Dybbøl Efterskole – men skulle Statsforvaltningen alligevel mene det, så forklarer embedsmændende fra Sønderborg i skrivelsen, at den i givet fald er lovlig.

I den kommende uge skal Økonomiudvalget kigge teksten igennem – og derefter skal Byrådet godkende, at den sendes til Statsforvaltningen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. maj 2021 Augustenborg, Erhverv

Lillebælt Syd: Flere vindmøllestørrelser er i spil

8. maj 2021 Augustenborg

Det er længe siden, der er sagt noget om den vindmøllepark, som Sønderborg Kommune gerne vil have sat op i Lillebælt, men det betyder ikke, at projektet står stille. Seneste større milepæl var i 2019, hvor Sønderborg Forsyning i august indsendte en opdateret miljøkonsekvensvurdering. Efterfølgende har der fra flere sider været behov for både at […]

Læs mere...