Kommunen skruer ned for Alsie Express’ udgifter

3. juni 2014 Erhverv

Siden juni 2013 har Alsie Express fløjet på ruten mellem Sønderborg og København.  Alsie Express lagde ud med høj service og en ambitiøst “flyveplan”.

Der skal endnu flere passagerer til, hvis regnskabstallene skal følge flyenes farve.

Der skal endnu flere passagerer til, hvis regnskabstallene skal følge flyenes farve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om der er en tilstrømning af passagerer, så er det stadig svært for Alsie Express at få en bæredygtig økonomi i ruten, som p.t. giver underskud.

Dette på trods af, at der løbende gøres nye tiltag som f.eks. opkobling på et stort bookingsystem, øget markedsføring via rejsebureauer og forskellige webportaler og snart en Interline-aftale, som gør det muligt at checke bagage ind, når der skal skiftes fly til andre destinationer.

Sønderborg Kommune har mulighed for at støtte et luftfartsselskab ved bl.a. at nedsætte lufthavnsafgifterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afgiften for handling er i dag 2.700 kr. afgiften foreslås nedsat til 1.800 kr.- og til gengæld går Alsie Express tilbage til den “gamle” flyveplan.

Hvis kommunen skal skrue ned for indtægterne, så skal Byrådet godkende forslaget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2021 Erhverv, Sydals

Als Pølser åbner ishus på Høruphav Havn

17. maj 2021 Erhverv

En havn uden et ishus er næsten utænkeligt, men sådan har det altid været på Høruphav Havn, men fra på søndag, kan der købes is, grillmad og kaffe, når ’Als Pølser & Isbar’ slår skodderne op. Det oplyser bestyrelsesformand Erling Høi-Nielsen i en skrivelse til medlemmerne af Høruphav Havn og Brolaug. ”Det er med stor […]

Læs mere...