Kommunen skruer ned for Alsie Express’ udgifter

3. juni 2014 Erhverv

Siden juni 2013 har Alsie Express fløjet på ruten mellem Sønderborg og København.  Alsie Express lagde ud med høj service og en ambitiøst “flyveplan”.

Der skal endnu flere passagerer til, hvis regnskabstallene skal følge flyenes farve.

Der skal endnu flere passagerer til, hvis regnskabstallene skal følge flyenes farve.

Artiklen fortsætter under annoncen

Selv om der er en tilstrømning af passagerer, så er det stadig svært for Alsie Express at få en bæredygtig økonomi i ruten, som p.t. giver underskud.

Dette på trods af, at der løbende gøres nye tiltag som f.eks. opkobling på et stort bookingsystem, øget markedsføring via rejsebureauer og forskellige webportaler og snart en Interline-aftale, som gør det muligt at checke bagage ind, når der skal skiftes fly til andre destinationer.

Sønderborg Kommune har mulighed for at støtte et luftfartsselskab ved bl.a. at nedsætte lufthavnsafgifterne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Afgiften for handling er i dag 2.700 kr. afgiften foreslås nedsat til 1.800 kr.- og til gengæld går Alsie Express tilbage til den “gamle” flyveplan.

Hvis kommunen skal skrue ned for indtægterne, så skal Byrådet godkende forslaget.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. juni 2022 Samfund, Sønderborg

Autocampere får nye p-pladser – det skal få dem væk fra Slotskajen

30. juni 2022 Samfund

Politikerne i Teknik-, By- og Boligudvalget har tilbage i februar udpeget tre områder, som i en forsøgsperiode skal fungere som P-plads for autocampere og trække autocamperne væk fra Slotskajen. “Forvaltningen har fundet otte områder og vi valgte de tre af dem”, siger udvalgsformand Kirsten Bachmann til SønderborgNYT. Hun fortæller, at det vigtige er, at pladserne […]

Læs mere...