Kommunen støtter lokale initiativer der gavner turismen

Dybbøl Mølle. Foto: Ole Kæhler
Dybbøl Mølle. Foto: Ole Kæhler
14. juni 2024 Erhverv Skrevet af: Ole Kæhler

Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst har i løbet af foråret modtaget flere ansøgninger fra lokale turisme- og handelsaktører, som står klar til at understøtte realiseringen af Masterplan for Turisme og Handel 2024-2027. Det er en forudsætning, at ansøgningen flugter med de tre styrkepositioner i masterplanen: Kyst og vand, vartegn samt kultur og historie.

”Vi værdsætter det store antal ansøgninger, der ikke blot afspejler vores strategiske fokusområder, men som også viser et dybt engagement fra lokalsamfundet og en fælles vision om at styrke Sønderborg Kommunes tiltrækningskraft overfor turister. Samarbejdet med de lokale turistaktører og aktører i handlen, om at udvikle vores byrum, er afgørende for at tiltrække nye besøgende. Vi er overvældede over den positive respons, og de ansøgninger vi har modtaget, som er et centralt element i arbejdet med at gøre Sønderborg Komme til en endnu mere attraktiv turistdestination og et godt sted af bo, siger udvalgsformand Kjeld Stærk formand i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Blandt de mange ansøgere har blandt andre Fonden Dybbøl Banke og Sønderby Strand Camping fået godkendt deres ansøgninger om støtte til deres foreslåede udviklingsaktiviteter. Fonden Dybbøl Banke har søgt økonomisk støtte til opsætning af turistinformationsskilte, som vil være med til at forbedre sammenhængen mellem Dybbøl Banke og Sønderborg by samt fremhæve Dybbøl Bankes kulturelle og historiske betydning.

Sønderby Strand Camping har søgt om støtte til en bænk, for at realisere en del af deres udviklingsplan for området omkring campingpladsen, med det formål at binde Sønderby Torv bedre sammen og skabe et samlingspunkt for lokale og besøgende.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Ansøgningerne afspejler i høj grad den type udviklingsaktiviteter og initiativer, som vi ønsker at fremme. Projekterne bidrager til at udvide aktivitets- og tilbudsmulighederne for turister og besøgende, samt forbedre sammenhængen mellem de mange tilbud. På Kegnæs vil der med bænken blive skabt et samlingssted, som kan være med til at binde området bedre sammen for vandrere, kørende på tur og cyklister, mens skiltene er med til at fremhæve Dybbøl Banke som den historiske seværdighed det er. Det er i forvejen en turistmagnet, og med en mere fokuseret skiltning, kan vi styrke den samlede service overfor turisterne”, siger næstformand Bjørn Allerelli Andersen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Masterplanen lægger op til et ændret fokus på, at kommunale penge skal anvendes til at støtte udviklingsaktiviteter frem for drift. Udvalget for Erhverv og Grøn Vækst har prioriteret 525.000 kroner årligt i perioden 2024-2027 til at støtte udviklingsaktiviteter inden for turisme og handel, som understøtter målet om, at Sønderborg Kommune skal være den 5. største turistdestination målt på antallet af overnatninger.

20. juli 2024 Kultur, Gråsten

Als Udlejning sørger for børn har det sjovt

20. juli 2024 Kultur

Als Udlejning er kommet med en række af deres rutschebaner, hoppeborge og andet, så de mindre børn også får en både god og sjov oplevelse, når de er med forældrene til Gråsten Ringridning. ”Mange af børnene fra cykelringridningen har været her og det har mange andre børn også – og det er dejligt at se, […]

Læs mere...