Kommunen støtter Sønderborg Strikkefestival

2. februar 2023 Politik

Aase Henriksen, som er initiativtager til foreningen, Garn uden Grænser, og også formand siger til SønderborgNYT, at hun er glad for, at Udvalget for Kultur, Idræt og Medborgerskab vil støtte foreningens planlagte strikkefestival med 37.500 kroner. Altså halvdelen af det, der blev søgt om.

Sønderborg Strikkefestival, der er planlagt til at foregå i juni måned, skal foregå i Sønderborg by med anvendelse af lokaler på Kasernen, i MultiKulturhuset, i Frivillighedens Hus samt på Sønderborghus.

Artiklen fortsætter under annoncen

Foreningen forventer, at den bynære festival bidrager til, at deltagerne profiterer af byens liv og tilbud. Det er desuden ansøgers forventning, at festivalen ikke kun vil tiltrække lokale strikkere, men også strikkere fra resten af landet og fra Flensborg-området.

“Jeg synes, det er dejligt at se, der kommer noget nyt i Sønderborg og det er jeg glad for, vi er enige om at støtte”, siger udvalgsformand Christel Leiendecker til SønderborgNYT. Det samlede budget for Strikkefestivallen er 402.500 kroner.

Artiklen fortsætter under annoncen

Festivallen indeholder workshops, foredrag, boder, udstillinger og strikkespots – alle med strik som det primære omdrejningspunkt. Ifølge Aase Henriksen er foredragsholdere og workshopholdere alle kendte inden for strikkeverdenen.

Foreningen Garn uden Grænser startede i 2021 og i dag er der 135 strikkeglade medlemmer.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. marts 2023 Uddannelse, Sønderborg

Kom til markedsdag hos FGU på Solglimt

24. marts 2023 Uddannelse

Torsdag den 30. marts kl. 16-19 holder FGU Sønderjylland marked på Solglimt 4. Eleverne har haft travlt på værkstederne og produceret rigtig mange produkter som de sælger fra deres boder. “Upcykling som også er en del af markedet forventer vi os rigtigt meget af. Vi har lagt os i selen for at lave nogle rigtige […]

Læs mere...