Kommunen styrker indsatsen imod socialt bedrageri

11. september 2015 Politik

I budgetforliget for 2015 havde forligspartierne i Byrådet fokus på en række budgetmæssige forbedringer på det sociale område.

Jan Prokopek gør sit til, at ingen får siciale yderlser, som de ikke har ret til..

Jan Prokopek gør sit til, at ingen får siciale yderlser, som de ikke har ret til..

Artiklen fortsætter under annoncen

Der blev bl.a. tilført 2 mio. kr. ekstra til børne- og familieområdet for at sikre, at underretninger om overgreb og skolefravær bliver håndteret tilbundsgående og hurtigt, skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Forligspartierne var også enige om, at ingen uretmæssigt skal have adgang til offentlige ydelser. Der blev derfor afsat en halv mio. kr. til en opnormering og forstærket indsats i kommunens bedrageri-team.

“Det er selvfølgelig ikke i orden, at mennesker prøver at tilegne sig ydelser, de ikke er berettiget til. Den kommunale økonomi er under pres, og det skaber et ekstra behov for at gøre op med snyderiet. Vi forventer, at kunne spare 1 mio. kr. årligt på sociale ydelser, der ikke kommer til udbetaling, når vi nu forstærker indsatsen mod socialt bedrageri”, siger Jan Prokopek Jensen, formand for Arbejdsmarkedsudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Den forstærkede indsats mod socialt bedrageri forventes at medføre en reduktion af udgifterne til boligstøtte, økonomisk friplads i dagtilbud, førtidspensioner, sygedagpenge og kontanthjælp.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
8. august 2022 Politik, Sønderborg

Unibrew og ReKom gør klar til gadefest ved havnefronten

8. august 2022 Politik

Gadefest Tour er et initiativ fra Royal Unibrew og ReKom Group og konceptet transformerer midlertidigt gaderummet til et pulserende fællesskab, hvor der er plads til store som små armbevægelser. Det ændrer rammerne for hvordan borgerne oplever samt bruger byen og dens rummelighed. Det er et åbent event, der er gratis at deltage i, skriver Unibrew […]

Læs mere...