Kommunen styrker indsatsen på beskæftigelsesområdet

10. december 2015 Erhverv

Når borgere skal tilbage på arbejdsmarkedet, er en indsats sammen med virksomhederne det, der virker bedst. Derfor skal samarbejdet med virksomhederne styrkes i den indsats, Sønderborg Kommunes Arbejdsmarkedsudvalg lægger op til med sin nye strategi og plan for beskæftigelse.jobcenter

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi har to helt klare mål med at styrke vores beskæftigelsesindsats: Ledige skal hurtigt i job eller i gang med en uddannelse, og vi skal sikre, at virksomhederne får den arbejdskraft, de efterspørger”.

Sådan siger formand for Arbejdsmarkedsudvalget, Jan Prokopek Jensen i en pressemeddelelse, efter at udvalget netop har godkendt, at såvel strategi som plan for beskæftigelsesområdet sendes videre til byrådets godkendelse.

Fokus

Beskæftigelsesstrategien udpeger bl.a. disse fokusområder.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der skal arbejdes målrettet med at tilpasse udbuddet af arbejdskraft til efterspørgslen.

Kommunen vil servicere virksomhederne ud fra deres behov for arbejdskraft og deres ønske om at tage socialt ansvar.

Nye ideer fra Christiansborg ændrer løbende indsatsen på landets jobcentre.

Nye ideer fra Christiansborg ændrer løbende indsatsen på landets jobcentre.

Beskæftigelsesindsatsen skal udvikles på en forventning om, at borgerne ønsker at blive selvforsørgende – og at virksomheder og uddannelsesinstitutioner ønsker at samarbejde.

Byrådet vedtager hvert år en plan for det kommende års indsats på beskæftigelsesområdet. Årets plan tager udgangspunkt i et ønske om at styrke servicen over for erhvervslivet. Samtidig skaber en række reformer – af førtidspension, fleksjob, kontakthjælp, sygedagpenge, a-dagpenge og omlægning af refusionssystemet – fra årsskiftet et behov for fokus på en tidlig, individuel, kompetent og effektiv indsats.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk