Kommunen vil styrke børn og unges mentale helbred

11. august 2021 Politik
Foto: Sønderborg Kommune
Foto: Sønderborg Kommune

Flere skolesamtaler med Sundhedsplejen, tilbud om forældreuddannelse til alle og et tilbud om psykologhjælp ned til seks-årsalderen er nogle af de sundhedsmæssige tiltag, som netop er vedtaget i Sundhedsudvalget.

I dag er der i forvejen samtaler mellem Sundhedsplejen og forældre og børn på 0., 4. og 8. årgang. Tilbuddet udvides nu til at omfatte 2. og 6. årgang for at sikre et løbende sundhedsfagligt fokus.

Og forældreuddannelse er i dag et tilbud, hvor Sundhedsplejen ved barselsbesøg løbende vurderer, hvilke kommende forældre der vil have glæde af forældreuddannelsen. Nu udvides også den ordning til at omfatte alle førstegangsforældre, som selv udtrykker et behov for uddannelsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det skriver Sønderborg Kommune i en pressemeddelelse.

Siden 2018 har Sønderborg Kommune yderligere tilbudt gratis psykologhjælp til unge i alderen 15-25 år og det er med positive resultater. Nu udvides ordningen til også at omfatte et fagprofessionelt tilbud for børn i alderen 6-16 år, der oplever mental mistrivsel. Tilbuddet skal være let tilgængeligt for alle og uden forudgående visitation.

”Vi har gode erfaringer med både samtalerne mellem Sundhedsplejen, forældrene og børnene samt gratis psykologhjælp. Mentale helbredsproblemer hos børn følger dem ofte videre i voksenlivet, så vi vil gerne sætte tidligt ind, så de unge, som oplever problemer, kan få den behandling, de har brug for”, siger formanden for Sundhedsudvalget, Helge Larsen.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Den mentale sundhed hos børn kræver et større fokus. Selvom fysiske sygdomme er nemmere at identificere, er den mentale trivsel mindst ligeså vigtig. 15 procent af børn og unge får i dag en diagnose med psykisk sygdom inden de fylder 18, og tallet er desværre steget inden for de sidste 20-30 år”, siger næstformand Didde Lauritzen.

 

Skrevet af: Redaktion redaktion@sonderborgnyt.dk
18. september 2021 Uddannelse, Sønderborg

Elever på EUC Syd blev klogere på portrætbilleder og på sig selv

18. september 2021 Uddannelse

Nogle af den forgange uges dage har IB-eleverne på EUC Syd brugt sammen med billedkunstner og fotograf Maja Nygaard Eriksen. Når der skal tages et portrætbillede, så skal det fortælle en historie om den person eller de personer, som er på billedet – og personligheden kan fremhæves ved måden at sidde, stå, ligge på. Og […]

Læs mere...