Kommunens socialpolitik skal revideres

11. maj 2020 Politik

Den nuværende socialpolitik for Sønderborg Kommune udløber i december 2020. Derfor går kommunen nu i gang med at revidere den politik, der kommer til at gælde på socialområdet, der rummer handicap-, psykiatri- og udsatteområdet, i årene 2021-2024. Politikken har fokus på i fællesskab med borgerne at være sammen om det gode liv og at sikre retning og udvikling på det specialiserede socialområde.

Den nye socialpolitik bygger oven på de gode erfaringer, der allerede er høstet. Socialpolitikken er med til at skabe rammerne for, at den enkelte borger kan have et godt liv, skriver Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Et af vores fokusområder i Sønderborg Kommune er det gode liv for alle borgere. Det gælder naturligvis også på socialområdet, og det afspejler sig i mange af de ting, vi har sat i gang i perioden med den nuværende socialpolitik 2017-2020. Vi har blandt andet arbejdet på at styrke en fælles indsats for og med borgeren mellem forvaltningsområderne, så borgeren oplever at få en samlet indsats fra kommunen. Vi har også sat tiltag i gang, der skal hjælpe borgerne så meget som muligt i deres nærmiljø, så de kan leve et så selvstændigt liv som muligt. Endelig har vi øget mulighederne for beskæftigelse og aktivitet”, siger Preben Storm, formand for Social- og Seniorudvalget.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konkret har den nuværende socialpolitik  betydet:

Specialplejeboliger for ældre udviklingshæmmede borgere på Tangshave Plejecenter

”Straks-indsats” for borgere, så der hurtigere begynder en socialpædagogisk støtte i eget hjem

Initiativer inden for beskyttet beskæftigelse som Den kongelige Køkkenhave, Café Humlehøj og det kommende Møllestedgård.

Social- og Seniorudvalget har netop godkendt tids- og procesplanen for revision af socialpolitikken. Efter drøftelser og indhentning af input fra blandt andet Handicaprådet og Udsatterådet laves der et udkast til den nye politik. Udkastet forventes at blive sendt i offentlig høring i september og indkomne høringssvar bliver behandlet og indarbejdet i den endelige version af socialpolitikken, som skal godkendes af Byrådet i december.

Artiklen fortsætter under annoncen

HUSK – Støt den lokale handel i en svær tid!

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. oktober 2021 Sport, Gråsten

Knæk Cancer-stævne i Gråsten Rideklub

23. oktober 2021 Sport

Lørdag var der hele 76 ryttere til start i Gråsten Rideklubs Knæk Cancer-stævne, hvor hele overskuddet bliver sendt videre til Knæk Cancer. “Og når vi holder et Knæk Cancer-stævne, så er det for fordi, det føles naturligt for os, Jeg har selv været ramt af kræft og lige nu er der to andre fra klubben, […]

Læs mere...