– Kommuner læser loven som Fanden læser Biblen

26. februar 2015 Samfund

Formanden for Folketingets beskæftigelsesudvalg, Pernille Rosenkrantz-Theil, er utilfreds med den måde, som flere især sydjyske kommuner agerer i sygedagpengesager.

Det skriver DR Syd.

Ligesom Fagforfundet 3F mener hun, at flere sydjyske kommuner misbruger loven om sygedagpenge. 3F beretter om et boom af sager, hvor flere kommuner misfortolker sygedagpengelovens paragraf syv, og uretmæssigt stopper for udbetalingen af sygedagpenge til borgere.

”Der er nogle kommuner, der læser lovgivningen, som Fanden læser bibelen. Meningen med lovgivningen og med reformen er jo, at folk ikke skal kunne falde ud af systemet”, siger Pernille Rosenkrantz-Theil til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

”Når man er syg, så skal man have dækning, men det er bare ikke det, der er tilfældet rundt omkring”, siger hun videre.

Pernille Rosentkrantz-Theil afviser, at nogle kommuners ageren i forbindelse med behandlingen af sygedagepengesager kan være et spørgsmål om kommunernes pressede økonomi.

”Pengene er jo stillet til rådighed, så jeg mener faktisk ikke, at der er nogen undskyldning. Vi har sat ekstra penge af til, at systemet kan gribe folk. Alt andet er stik imod den lovgivning, vi har lavet”, siger hun.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Sønderborg, Frivillige

Det kommende folkekøkken kan rykke ind i Frivillighedens Hus

10. december 2022 Sønderborg

Sønderborg Kommune støtter op om et folkekøkken i Sønderborg, som vil udlevere mad til kommunens udsatte borgere og kommunen stiller Frivillighedens Hus til rådighed for folkekøkkenet, der åbner i januar. Det er blevet meget dyrere at leve. Inflationen er høj, og det er samtidig blevet dyrere at bruge varme og strøm. Det rammer også de […]

Læs mere...