Kommuner med god service har størst vækst

3. december 2014 Erhverv

Offentlige myndigheder og private virksomheder skal styrke samarbejdet og styrke lederskabet. Resultatet skal gerne blive mere vækst. Sådan lød det fra flere af oplægsholderne på dagens konference i Industriens Hus om ”Lederskab og partnerskaber på tværs af sektorer”. Artiklen fortsætter under annoncen

dk/wp-content/uploads/2014/02/rådhus1-289×300.jpg” alt=”rådhus” width=”289″ height=”300″ />

Vækst og velfærd var to temaer, som optog de tre første talere, der repræsenterede hver sin sektor: Adm. direktør Karsten Dybvad, DI, formand Martin Damm, Kommunernes Landsforening og formand Bent Hansen, Danske Regioner.

“Der er grund til at anerkende indsatsen hos dem af jer i kommunerne, der har valgt at nedsætte eller direkte afskaffe dækningsafgiften. Kommuner spiller en vigtig rolle, når det handler om at styrke virksomhederne, så de kan skaffe ordrer og aktivitet til lokalområdet og dermed fastholde arbejdspladser i Danmark”, sagde Karsten Dybvad.

Det skriver Dansk Industri.

Han betonede også vigtigheden af en god servicekultur i det offentlige.

“Vi kan se, at det har betydning, når sagsbehandlingen og samarbejdet med kommunen foregår hurtigt og effektivt. Det løfter produktiviteten. Det bliver også husket, når en virksomhed skal tage stilling til, hvor man skal placere nye aktiviteter og investere i fremtiden”, sagde Karsten Dybvad.

“Vi kan simpelthen se, at kommuner med et godt erhvervsklima også er dem, som ofte har den største vækst i antallet af private arbejdspladser”, tilføjede han.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk