Kommuner vil sagsøge staten på grund af fejl i udligningsordningerne

14. marts 2019 Politik

På et møde Økonomiudvalg skal medlemmerne onsdag tage stilling til om man ønsker at være en del af sagsanlægget.

17 kommuner har allerede tilsluttet sig sagen om fejl i udligningsordningerne.

Kommunerne mener, at manglende registrering af uddannelsesniveau har betydet, at staten har udbetalt for lidt i udligning, forklarer borgmester Erik Lauritzen:

”Det handler om at sikre de værdier, som rettelig tilhører Sønderborg Kommune. Vi så allerhelst en politisk løsning på det her, men det er ikke lykkedes at nå til enighed med landspolitikerne. For at sikre, at sagen ikke forældes, er vi derfor nødt til at lægge sag an nu”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sagen handler om årene fra 2017 og frem, hvor Sønderborg Kommune ifølge beregninger har krav på et tocifret millionbeløb. Det vil man nu forsøge at få udbetalt via sagsanlægget:

”Det huer mig ikke, at vi er nødt til at lægge sag an mod staten. Det er ikke den måde vi vil samarbejde på, men i dette tilfælde har det ikke været muligt at lave en politisk aftale. Så med forældelsesfristen lige om hjørnet er vi nødt til at handle nu og starte sagen. Men det er ingen hemmelighed, at jeg stadig håber på en politisk aftale om sagen”, siger borgmesteren i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Fejlen opstår når den årlige udligning skal udregnes.

Her er blandt andet uddannelsesniveau én af de faktorer, der påvirker beregningen.

’Uoplyst uddannelsesniveau’ blevet talt med som ingen eller lav uddannelse, og det har påvirket beregningen.

Dermed har en række kommuner primært i provinsen ifølge sagsanlægget fået udbetalt for lidt i udligning.

Arbejdet med at forberede det fælles sagsanlæg forventes at gå i gang i løbet af marts måned. Det er Hjørring Kommune, der koordinerer sagsanlægget på de deltagende kommuners vegne.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
29. november 2021 Sport, Sønderborg

Fluens Simon Bak vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering

29. november 2021 Sport

Det blev Fluens 26-årige profil, Simon Bak, der lørdag vandt Dansk Elite Darts kvalifikationsturnering til PDC’s Q-School. Sejren indebærer blandt andet, at Simon Bak får dækket tilmeldingsgebyret til Q-School, hvilket svarer til godt og vel 3.350 danske kroner. Igen et bevis på at han hører hjemme i toppen af Dansk Dart. Simon Bak var, ligesom […]

Læs mere...