Koncert: Symfoniorkestret og MGK-elever på scenen i Alsion

28. februar 2017 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

I dagene fra den 6.-8. marts kommer der ca. 30 nye musikere i Sønderjyllands Symfoniorkester –alle er et godt stykke yngre end de fleste af orkestrets øvrige medlemmer. Det er unge, der går på Musikalsk Grundkursus i Sønderjylland – MGK – en uddannelse, hvor talentfulde unge musikere kan forberede sig på en professionel karriere som udøvende musiker, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester til SønderborgNYT i en pressemeddelelse.

Det sker i et forløb på 3 dage, som både omfatter gruppeprøver med mentorer fra orkestret – og så de rigtige orkesterprøver, som slutter med en åben koncert med symfoniorkestret. De unge indgår her som ligeværdige kolleger i orkestret. Men inden da har vi udstyret dem med en mentor, som hjælper og guider dem.

Artiklen fortsætter under annoncen

Til koncerten kan man ud over orkestermusikerne også opleve den unge talentfulde guitarist Jonas Egholm, der selv har en fortid som MGK elev fra Kolding. Han er et godt eksempel på, hvad en MGK-uddannelse kan føre til. Guitaristen Jonas Egholm er 19 år gammel. Har spillet guitar siden efteråret 2004 i Vejle Musikskole ved guitarlærer Michael L. Hansen og lejlighedsvis Jesper Sivebæk. I 2011 blev Jonas optaget på MGK i Kolding med karakteren 12, hvor han modtog undervisning af bl.a. Søren Bødker samt Mikal Østen Ore og i januar 2015 søgte Jonas ind på Det Kongelige Danske Musikkonservatorium i København og kom ind med topkarakterer. Her studerer han nu på sit 3. semester.

Artiklen fortsætter under annoncen

Der er gratis adgang til koncerten den 8. marts i Koncertsalen i Alsion og programmet byder på Jonas Egholm, som solist i 2. satsen – Adagioen – af Joaquin Rodrigos ”Concierto de Aranjuez” for guitar og orkester.

Derudover vil der være værker af Telemann, Vivaldi, Mozart, Britten, Walton og Copland, så man vil kunne høre et bredt udsnit af den klassiske musik lige fra barokken og op til vores egen tid – spillet af unge MGK-studerende og Sønderjyllands Symfoniorkester under ledelse af Dirigent David Riddell.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 95)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 96)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
26. juni 2022 Sport, Sydals

Henrik Clausen blev konge

26. juni 2022 Sport

Der var Henrik Clausen fra Svenstrup, der blev konge ved Ulkebøl-Hørup Ringridning i dag, søndag. Kronprins blev Harry Clausen fra Guderup og prinsesse er Lisa Hansen fra Broager. Du kan SE BILLEDER HER.

Læs mere...