Koncertsalen markerer 10 års fødselsdag med hyldest til Anders Koppel

11. september 2017 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Den 28. september hyldes Anders Koppel af sønnen Benjamin og Sønderjyllands Symfoniorkester i skøn forening. Det sker i koncertsalen i Alsion i Sønderborg kl. 20.00. Efter pausen optræder Anders Koppel selv i Koppel & Søn Trio. Musikken, der opføres, er en revideret udgave af Anders Koppels Koncert for saxofon og strygere.

Koncerten markerer samtidig koncertsalens 10 års jubilæum.

Sønderjyllands Symfoniorkester fejrer Anders Koppels 70 års fødselsdag og markerer dermed et stort alsidigt

Artiklen fortsætter under annoncen

Benjamin Koppel.

musikalske talent, som har haft stor indflydelse på dansk musik gennem 50 år. Han har igennem årene bevæget sig frit mellem rock, klassisk og jazz og skrevet musik til både film, balletter og teaterforestillinger. I år er det netop 50 år siden Anders Koppel var med til at starte rockbandet Savage Rose. Efter at være trådt ud af bandet i 1974 var han i 1976 med til at starte fusionsgruppen Bazaar, som kombinerer kompositionsmusik, rock og jazz inspireret af toner fra Balkan, Latinamerika og Afrika. Gennem årene har Anders Koppels etableret sig som et unikt alsidigt musikfænomen, som trækker publikum til underholdende og karismatiske koncerter, skriver Sønderjyllands Symfoniorkester i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Også sønnen Benjamin Koppel har fået skabt sig en flot karriere indenfor musikken og har formået at markere sig både i Danmark og også internationalt som en yderst virtuos musiker indenfor både jazz, klassisk, pop og soul. Benjamin Koppel har derudover eksempelvis også lagt saxofon til musik for både Danseorkestret, Moonjam, Rugsted & Kreutzfeldt og Sanne Salomonson, ligesom han har spillet sammen med nogle af verdens største jazz musikere; som f.eks. Chris Potter, John Abercrombie og Peter Erskine. Barren er således lagt højt, når både far og søn går på scenen med symfoniorkestret i en inspirerende og levende opsætning.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncertsalen i Alsion bliver 10 år

Koncerten er samtidig et af de arrangementer, som i efteråret markerer Alsions 10 års jubilæum. Selve jubilæet fejres den 30. oktober med en jubilæumskoncert i koncertsalen med deltagelse af adskillige danske stjerner.