Kondom-kampagne på Sønderborgs skoler

9. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Fire ud af fem piger vil gerne have, at fyren foreslår kondom. Er du mand for det? spørger Sundhedsstyrelsen i den årlige ”Kun med Kondom”-kampagne, der rammer Danmark i denne og næste uge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sønderborg er en af de kommuner, der bakker op om sikker sex-budskabet med lokale aktiviteter.kondom

 Antallet af klamydia-smittede falder stadig i Danmark – også blandt de unge.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er stadig for mange, der får sygdommen, og derfor er snakken om kondom eller ej vigtig i de unges univers og kultur.

Hurdlen er, at én af parterne skal foreslå kondomet, og her viser en undersøgelse, at fire af fem piger gerne vil ha’, at fyren foreslår det, når forholdet er nyt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jeg synes, fyrene skal ta’ det budskab til sig – vær seje og spørg, om ikke I skal bruge kondom, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i sin opbakning til Sundhedsstyrelsen kampagne.

Sundhedsstyrelsen undersøgelse viser også, at drengene gerne vil bruge kondom, hvis pigerne foreslår det, og de har det ofte med i baglommen.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men de foreslår det ikke så ofte selv.

Med årets kampagne vil vi skabe opmærksomhed om, at den enkelte pige ikke står alene med ønsket om at bruge kondom. Fakta er, at de allerfleste både piger og drenge gerne vil, siger Niels Sandø, der er chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen..

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Kultur, Nordborg

Universe åbner St. Bededag – husk at købe billet online

20. april 2021 Kultur

I Universe er åbningen fastsat til Store Bededag, som er fredag den 30. april, klokken 10, hvor parken åbnes i fuldt omfang både ude og inde – men med visse begrænsninger som følge af corona. “Vi er rigtigt glade  for, vi kan åbne til både de indendørs og udendørs aktiviteter, så vores gæster oplever hele […]

Læs mere...