Kondom-kampagne på Sønderborgs skoler

9. september 2014 Uncategorized

Pressemeddelelse:

Fire ud af fem piger vil gerne have, at fyren foreslår kondom. Er du mand for det? spørger Sundhedsstyrelsen i den årlige ”Kun med Kondom”-kampagne, der rammer Danmark i denne og næste uge. Sønderborg er en af de kommuner, der bakker op om sikker sex-budskabet med lokale aktiviteter.kondom

Artiklen fortsætter under annoncen

 Antallet af klamydia-smittede falder stadig i Danmark – også blandt de unge. Men der er stadig for mange, der får sygdommen, og derfor er snakken om kondom eller ej vigtig i de unges univers og kultur.

Hurdlen er, at én af parterne skal foreslå kondomet, og her viser en undersøgelse, at fire af fem piger gerne vil ha’, at fyren foreslår det, når forholdet er nyt. Jeg synes, fyrene skal ta’ det budskab til sig – vær seje og spørg, om ikke I skal bruge kondom, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i sin opbakning til Sundhedsstyrelsen kampagne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsstyrelsen undersøgelse viser også, at drengene gerne vil bruge kondom, hvis pigerne foreslår det, og de har det ofte med i baglommen. Men de foreslår det ikke så ofte selv.

Med årets kampagne vil vi skabe opmærksomhed om, at den enkelte pige ikke står alene med ønsket om at bruge kondom. Fakta er, at de allerfleste både piger og drenge gerne vil, siger Niels Sandø, der er chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
13. august 2022 Politik, Sønderborg

Et skridt tættere på at flere af kommunens biler kører på el

13. august 2022 Politik

Natur-, Klima- og Miljøudvalget godkendte i marts Handleplan for grøn omstilling af persontransport. Et af tiltagene handler om at kommunen skifter benzin- og dieselbiler ud med elbiler. På onsdag skal Økonomiudvalget gerne nikke til udrulningsplanen. I forhold til at få sat ladestationer op, så forelægges sagen til Teknik-, By og Boligudvalgets beslutning, idet der er […]

Læs mere...