Kondom-kampagne på Sønderborgs skoler

9. september 2014 Uncategorized Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Fire ud af fem piger vil gerne have, at fyren foreslår kondom. Er du mand for det? spørger Sundhedsstyrelsen i den årlige ”Kun med Kondom”-kampagne, der rammer Danmark i denne og næste uge. Sønderborg er en af de kommuner, der bakker op om sikker sex-budskabet med lokale aktiviteter.kondom

Artiklen fortsætter under annoncen

 Antallet af klamydia-smittede falder stadig i Danmark – også blandt de unge. Men der er stadig for mange, der får sygdommen, og derfor er snakken om kondom eller ej vigtig i de unges univers og kultur.

Hurdlen er, at én af parterne skal foreslå kondomet, og her viser en undersøgelse, at fire af fem piger gerne vil ha’, at fyren foreslår det, når forholdet er nyt. Jeg synes, fyrene skal ta’ det budskab til sig – vær seje og spørg, om ikke I skal bruge kondom, siger sundhedsudvalgsformand Helge Larsen i sin opbakning til Sundhedsstyrelsen kampagne.

Artiklen fortsætter under annoncen

Sundhedsstyrelsen undersøgelse viser også, at drengene gerne vil bruge kondom, hvis pigerne foreslår det, og de har det ofte med i baglommen. Men de foreslår det ikke så ofte selv.

Med årets kampagne vil vi skabe opmærksomhed om, at den enkelte pige ikke står alene med ønsket om at bruge kondom. Fakta er, at de allerfleste både piger og drenge gerne vil, siger Niels Sandø, der er chefkonsulent i Sundhedsstyrelsen.