Konference: Klimaforandringer har konsekvenser lokalt – også i Sønderborg!

18. september 2019 Samfund

Klimaprofessor Sebastian Mernild, lægger vejen forbi den internationale klimakonference ’100% Climate Neutrality’ i starten af oktober. Her vil han fortælle om facts og konsekvenser i forbindelse med vores generations vigtigste sag: klimatruslen. Sebastian Mernild vil bl.a. fortælle om, hvordan den globale opvarmning vil få indvirkning på Sønderborg.

“Jeg kan lige så godt være ærlig, jeg er ikke særlig forhåbningsfuld”.

Siden Paris-aftalen blev indgået i december 2015 har politikernes klimamål været at forhindre en temperaturstigning på mere end 2 grader, i bedste fald 1,5 grader men direkte adspurgt, så er professor Sebastian Mernild ikke fortrøstningsfuld i forhold til opfyldelse af målsætningen. Og det er nedslående. Faktisk er det rigtigt nedslående, når ordene falder fra en af hovedforfatterne på IPCC’s kommende klimarapport – der udkommer i 2021.

“Hvis vi forestiller os, at vi kan lukke ned for klodens CO2-udledning klokken 16.00 i morgen, så vil der stadig gå et godt stykke tid, før følgevirkningerne sætter ind. Jeg tror desværre, at de omvæltninger der skal til, er for store til, at vi får vendt supertankeren i tide”, siger Sebastian Mernild i en pressemeddelelse.

Global opvarmning i et Sønderborg-perspektiv
Under overskriften ‘The burning climate platform and its impact on future life on the planet’ vil Sebatian Mernild holde et oplæg ved den forestående klimakonference ’100% Climate Neutrality’ i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

Her vil han med sin forankring i videnskaben give et tilbageblik til den førindustrielle tid (før ca. 1880) og fortælle om udviklingen af den globale opvarmnings frem til i dag. Kort sagt, vil Sebastian Mernild fortælle om benhårde facts og alvorlige konsekvenser.

“Du bliver nødt til at se og forstå klimaet i et globalt perspektiv, men det har også konsekvenser i Danmark, så jeg vil gerne vise en række håndgribelige eksempler på, hvordan det ser ud herhjemme i forhold til kulde- og varmeekstremer og vand, vind og storme. Men også i relation til havniveaustigninger. Vi har her på kloden så meget is bundet på land, at det vil få vidtrækkende konsekvenser, når isen smelter, men hvor hurtigt går det?”

Artiklen fortsætter under annoncen

Kom og hør!
Det og mere vil du få indblik i, hvis du møder op til klimakonferencens afsluttende præsentationer og diskussioner onsdag den 2. oktober klokken 13.30 til 15.00, hvor professor Sebastian Mernild er én af deltagerne i en paneldiskussion.

Løsningsorienteret konference
Selvom Sebastian Mernild præsenterer facts og konsekvenser, der er alvorlige, så er der ingen grund til sortsyn. Vi har mange hårde år foran os – men vi har også mange muligheder for at nå i mål.

Artiklen fortsætter under annoncen

’100% Climate Neutrality Conference’ er en konstruktiv konference med fokus på teknologiske klimaløsninger og hvad der virker i kommunerne. Sønderborg har med ProjectZero-visionen allerede skabt markante resultater, hvilket der vil blive givet eksempler på, ligesom SDU sammen med de øvrige deltagende universiteter fortæller om de nyeste teknologiske landvindinger.

Konferencen vil give bud på, hvilke tiltag er effektive for at mindske udslippene og opfylde målet om at holde temperaturstigningerne under to grader.

Artiklen fortsætter under annoncen

Konferencens er muliggjort med penge fra blandt andre Bitten & Mads Clausens Fond, LINAK og Region Syddanmark

Konferenceprogram Programmet for ’100% Climate Neutrality Conference’ kan ses → her

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
30. november 2022 Politik, Sønderborg

Lokalplanen for Nørager blev vedtaget af et flertal i Byrådet

30. november 2022 Politik

Boligområdet Nørager skal forandres og det skyldes ghettoloven og på onsdagens byrådsmøde godkendte et flertal i Byrådet den lokalplan, som skal til, inden der kan bygges nye boliger i området. Asger Romme Andersen fra Enhedslisten stemte imod, fordi han synes, det giver rigtig god mening at vente og se, hvad EU-domstolen siger til regeringens ghettolov. […]

Læs mere...