Kong Christian den II hænges op i slottet

15. juni 2016 Kultur

Eva og Erik Kloth-Jørgensen henvendte sig til maj sidste år til Sønderborg Kommune, fordi de skulle til at skulle flytte fra deres hjem i Rødovre. I den forbindelse var de nødt til at skille sig af med et stort oliemaleri – en kopi af Carl Blocks berømte motiv af Kong Christian II. På maleriet går kongen under sit 17-årige fangenskab på Sønderborg Slot med sin højre tommelfinger placeret i den rille, der efterhånden opstod i det lige så berømte runde bord. Oliemaleriet, som er en imponerende flot kopi udført af maleren Rasmus Christian Islin i 1924, havde været i familiens eje i over 90 år.

Artiklen fortsætter under annoncen

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Maleren var Eva Kloth-Jørgensens oldefar.

Sønderborg Kommunes Kunstfond besluttede at hente det store maleri til Sønderborg, og efter at Kunstfonden havde vurderet det, blev det sendt til restaurering, rensning og opspænding mm.

”Der skulle naturligvis også tages stilling til, hvor billedet kunne placeres, og tanken om simpelt hen at videregive maleriet til Sønderborg Slot pressede sig meget på”, siger kunstkonsulent i Sønderborg Kommune, Poul Danior, i en pressemeddelelse.

Artiklen fortsætter under annoncen

Derfor inviterede tidligere borgmester A.P. Hansen, der er formand for Sønderborg Kommunes Kunstfond, museumsinspektør Carsten Porskrog Rasmussen fra Sønderborg Slot på en visit, så han ved selvsyn kunne opleve værket.

Sønderborg Kommunes Kunstfond har besluttet at invitere Eva og Erik Kloth-Jørgensen til afsløringen og den endelige overdragelse af kunstværket til Sønderborg Slot.

Afsløring og overdragelse vil foregå torsdag den 30. juni 2016 klokken 14 i Chr. II-rummet på Sønderborg Slot.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57)
Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk