Kongskilde: 125 ansatte får senest ved årsskiftet en fyreseddel

29. juni 2015 Erhverv

Kongskilde flytter produktionen fra Sønderborg til Polen i håbet om at få en mere rentabel koncern og medarbejderne i Sønderborg får en fyreseddel. Dermed er der 125 færre arbejdspladser i Sønderborg, skriver Landsbrugsavisen. Artiklen fortsætter under annoncen

jpg” alt=”jobcenter” width=”299″ height=”168″ />

Det er kun få måneder siden – i marts – at Kongskilde med deltagelse af Lars Løkke Rasmussen indviede nyt distributionscenter i Sønderborg.

125 fyresedler er klar

125 medarbejdere skal dermed afskediges på fabrikken i Sønderborg, som Kongskilde overtog fra den økonomisk hårdt ramte JF-Stoll maskinfabrik tilbage i 2011. Det fortæller Vagn Hundebøll, DLG, til Landbrugsavisen.dk.

“Det er ikke rart, men det er en nødvendig beslutning i forhold til den fremtidige drift af Kongskilde,” fortæller Vagn Hundebøll, der som medlem af koncernledelsen i DLG har fulgt de seneste års turnaroundproces i Kongskilde tæt2.

“Driften er simpelthen ikke rentabel i Sønderborg mere. Baggrunden er en vigende efterspørgsel efter landbrugsmaskiner, især på græssegmentet, som produceres i Sønderborg, hvor faldet er på 30 procent.”

Moderne anlæg i Polen

Produktionen af græsmaskiner skal nu overflyttes til Polen, hvor der i dag arbejder 250 medarbejdere.

“Her har vi et mere moderne anlæg, og vi er begyndt at producere dele til de øvrige fabrikker i Danmark, Sverige og USA”, forklarer Vagn Hundebøll.

Adm. direktør Ole Gade siger farvel til 125 medarbejdere og satser på Polen i stedet.

Adm. direktør Ole Gade siger farvel til 125 medarbejdere i Sønderborg og satser på Polen i stedet.

“Vi er kommet langt i turnaround-processen, men der er en væsentlig forbedringsmulighed ved at flytte produktionen fra Sønderborg til Polen, hvor vi har en mere moderne fabrik med mulighed for lean-produktion. Dermed kan vi opnå en række synergier, så vi øger konkurrencekraften og forbedrer rentabiliteten,” siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde, i en udtalelse.

Produktionen i Sønderborg forventes indstillet ved årsskiftet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk