Kongskilde: 125 ansatte får senest ved årsskiftet en fyreseddel

29. juni 2015 Erhverv

Kongskilde flytter produktionen fra Sønderborg til Polen i håbet om at få en mere rentabel koncern og medarbejderne i Sønderborg får en fyreseddel. Dermed er der 125 færre arbejdspladser i Sønderborg, skriver Landsbrugsavisen.jobcenter

Det er kun få måneder siden – i marts – at Kongskilde med deltagelse af Lars Løkke Rasmussen indviede nyt distributionscenter i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

125 fyresedler er klar

125 medarbejdere skal dermed afskediges på fabrikken i Sønderborg, som Kongskilde overtog fra den økonomisk hårdt ramte JF-Stoll maskinfabrik tilbage i 2011. Det fortæller Vagn Hundebøll, DLG, til Landbrugsavisen.dk.

“Det er ikke rart, men det er en nødvendig beslutning i forhold til den fremtidige drift af Kongskilde,” fortæller Vagn Hundebøll, der som medlem af koncernledelsen i DLG har fulgt de seneste års turnaroundproces i Kongskilde tæt2.

“Driften er simpelthen ikke rentabel i Sønderborg mere. Baggrunden er en vigende efterspørgsel efter landbrugsmaskiner, især på græssegmentet, som produceres i Sønderborg, hvor faldet er på 30 procent.”

Artiklen fortsætter under annoncen

Moderne anlæg i Polen

Produktionen af græsmaskiner skal nu overflyttes til Polen, hvor der i dag arbejder 250 medarbejdere.

“Her har vi et mere moderne anlæg, og vi er begyndt at producere dele til de øvrige fabrikker i Danmark, Sverige og USA”, forklarer Vagn Hundebøll.

Adm. direktør Ole Gade siger farvel til 125 medarbejdere og satser på Polen i stedet.

Adm. direktør Ole Gade siger farvel til 125 medarbejdere i Sønderborg og satser på Polen i stedet.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi er kommet langt i turnaround-processen, men der er en væsentlig forbedringsmulighed ved at flytte produktionen fra Sønderborg til Polen, hvor vi har en mere moderne fabrik med mulighed for lean-produktion. Dermed kan vi opnå en række synergier, så vi øger konkurrencekraften og forbedrer rentabiliteten,” siger Ole Gade, administrerende direktør i Kongskilde, i en udtalelse.

Produktionen i Sønderborg forventes indstillet ved årsskiftet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
18. maj 2021 KV21, Sønderborg

Sønderborg Kommune ser gerne en høj stemmeprocent ved kommunalvalget

18. maj 2021 KV21

Når der er kommunalvalg i november, så er det målet for Sønderborg Kommune at valgdeltagelsen bliver lige så god som ved det seneste kommunalvalg. “Der lå vi over landsgennemsnittet og det skal vi gerne gentage”, siger chefen for Byrådssekretariatet, Pernille Svindt Lentfer, til SønderborgNYT. Hun fortæller, at der op til valget kommer en række initiativer, […]

Læs mere...