Konservative: Vi skal beskytte værdierne i vores grundlov

6. juni 2015 Politik

På Hotel Comwells terrasse holdt folketingskandidat Tina Franson Spile grundlovstale, hvor hun fortalte, det er 100

Tina Franson Spile vil gerne til Christiansborg og blandt andet gøre sit for en bro til Fyn.

Tina Franson Spile vil gerne til Christiansborg og blandt andet gøre sit for en bro til Fyn.

Artiklen fortsætter under annoncen

år siden, at kvinder og tjenestefolk fik deres stemmeret og de fik samtidig lov til selv at stille op som kandidater.På Grundlovsdagen stillede hun op foran små 20 partifæller.

“Sådan er det ikke i alle lande. Det skal vi huske på. Og vi skal også huske, at herhjemme er der kræfter, der arbejder imod demokratiet”, siger Tina Franson Spile og tilføjer, at de ekstreme mennesker ikke har noget at gøre her.

Når man stiller som op som kandidat for et parti, så er det nogle gange sådan, man ikke er enig i alt i partiprogrammet. Det gælder også for Tina Franson Spile.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg har fokus på familier – og mener ikke, vi skal beholde fripladser i børneinstitutioner og heller ikke børnecheck eller fradrag for børnebidrag”, siger hun. På samme bane vil hun også af med fradrag for fagforeningskontingent og for bidrag til velgørenhed.

Aabenraa har ordet

Tit og ofte bliver der knurret over Aabenraa i Sønderborg. Der var nogle knaster omkring afgørelsen af , hvilken by der skulle blive europæisk kulturhovedstad, en sygeplejeskole, der smutter og måske også et forsikringselskab.

Artiklen fortsætter under annoncen

Jan Riber fra byrådet i Aabenraa.

Jan Riber fra byrådet i Aabenraa.

“Men selvom det nogle gange lyder som om, vi slet ikke kan finde ud af tingene sammen, så har vi faktisk et glimrende samarbejde hen over kommunegrænsen”, siger konservative Jan Riber i sin grundlovstale. Han har en plads i byrådet i Aabenraa.

Artiklen fortsætter under annoncen

Med udsigt over Alssund er det let at tænke lidt på ordet: Vand.

“Og i modsætning til mit parti, så vil jeg ikke have skiferboringer, fordi de udgør en risiko for grundvandet, som er vores allervigtigste ressource”, siger Jan Riber.

“Det er ikke mange år siden, vi allesammen stod ude ved vejen og vaskede vores biler. Det gør vi ikke mere og Danfoss sælger masser af teknologi, der hjælper os til at spare på vandet”, siger den konservative politiker.

“Sønderborg har ProjectZero, som hele tiden gør os opmærksomme på klimaet p¨å en måde, så det giver arbejdspladser. Og det gavner blandt andet Danfoss, der giver os den teknoplogi, som hjælper os til at blive mere økonomiske og mere klimarigtige”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi vinder på grænsehandlen

“Der er konservative politikere, der er meget imod grænsehandlen. Men tal fra Sønderborg viser, at 40 procent af de turister, der besøger os, de kommer på grund af vores korte afstand til grænsen”, siger Trine Lindén, formand for Konservative i Sønderborg

Trine Lindén oplever, at konservative mærkesager blev ført ud i livet med Vækstrådet og oprydningen i iværksætter-servicen.

Trine Lindén oplever, at konservative mærkesager blev ført ud i livet med Vækstrådet og oprydningen i iværksætter-servicen.

Hun fortæller, at Konservative gik til valg på at ville gøre det bedre for erhvervslivet og især gøre noget for iværksættere.

“Vækstrådet har taget over efter SET og de har været i gang med en større oprydning i den iværksætterservice, som der var. Den var pilrådden – og i dag er alle glade for, at der blev taget fat i tingene”, siger Trine Lindén.

Dialogen mellem kommunen og erhvervlivet satte i en måling Sønderborg ind på listen som den næstdårligste kommune for virksomheder.

“Konservative har hele tiden sagt, at vi skal se tingene, som de er i virkeligheden – og derfor glæder det os, at Vækstrådet og repræsentanter fra flere forvaltninger besøgte en lang række udvalgte virksomheder. Efter sigende var det noget af en øjenåbner”, siger partiformanden.

“Vækstrådet spurgte virksomhederne, hvordan kommune og Væksråd kan hjælpe”.

Destination Sønderjylland1864

“Hvis Sønderborg skal ud og markedsføre sig, så er det begrænset, hvor langt vi når. Men gennem Destination Sønderjylland er der kommet mere tyngde, så vi når længere ud”, siger Trine Lindén.

Samarbejdet mellem de sønderjyske kommuner gør, at hver kommunes turist-styrker fremhæves.

“Så med bare ét mandat i byrådet, så synes jeg, at det går godt med at levere det, vi gik til valg på”, siger Trine Lindén.

billede

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
24. juli 2021 Kultur, Sønderborg

Vores Sønderborg sørger for musik i byen

24. juli 2021 Kultur

Lørdag formiddag klokken 11 begyndte Down Town Dynt at spille i Apotekerhaven og en stor del af deres fanskare var på plads, så de kunne få det hele med. “Ja, vi starter en time tidligere end annonceret og det skyldes, at jeg skal videre til et andet job”, sagde Brian O’Driscoll, som sammen med sin […]

Læs mere...