Kontaktudvalget for militære traditioner indvier mindesten

10. september 2019 Kultur

MKandag er mindehøjtidelighed indvies to mindesten i Nørreskoven. Det sker på 75 årsdagen for de to flystyrt der fandt sted i 1944.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager blandt andre J.P. Rasmussen og L. Larsen, skriver kontaktudvalget.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse, når Hjemmeværnssoldater, foreninger med faner fra Kontaktudvalget for bevarelse af de militære traditioner i Sønderborg området møder op klokken 18:00 ved ”Den Lodne Bøg” i Nørreskoven, som stedet kaldes, selv om bøgen ikke står mere

Artiklen fortsætter under annoncen

På slaget 18:30 marcherer en trop, med sækkepibe i spidsen, med faner og fire fakler i spidsen, mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der bliver budt velkommen af løjtnant Peter Mathisen, chef for Flyverhjemmeværnseskadrille 286.

Årets taler er borgmester Erik Lauritzen, som afløses af J.P. Rasmussen, der som formand for Kontaktudvalget indvier de to nye mindesten med navnene på de to besætninger, der mistede livet her, da deres to Handley Page Halifax bombemaskiner stødte sammen i luften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maskinerne var på vej hjem fra bombetogt over Tyskland mod baserne i Storbritannien da den ulykkelige hændelse fandt sted. En hændelse der kostede 14 allierede flyvere livet.

Mindehøjtideligheden gennemføres på mandag på 75 årsdagen for hændelsen, og alle er velkomne til at møde op i Nørreskoven for at ære de 14 allierede flyvere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
10. december 2022 Erhverv, Sønderborg

Bitzer Electronics gør grøn omstilling nemmere for medarbejderne

10. december 2022 Erhverv

Bitzer Electronics har installeret ladestandere, så medarbejdere og gæster har mulighed for at lade deres el- eller hybridbil imens de er på arbejde eller besøg og det har flere effekter end blot én. Det skriver ProjectZero. Virksomheden har tre 22kW ladestandere med to ladeudtag i hver, dermed seks lademuligheder og en af medarbejderne der både […]

Læs mere...