Kontaktudvalget for militære traditioner indvier mindesten

10. september 2019 Kultur

MKandag er mindehøjtidelighed indvies to mindesten i Nørreskoven. Det sker på 75 årsdagen for de to flystyrt der fandt sted i 1944.

Flere faner fra Kontaktudvalget for de militære traditioner i Sønderborgområdet deltager, og fra Hjemmeværnet deltager blandt andre J.P. Rasmussen og L. Larsen, skriver kontaktudvalget.

Mindehøjtideligheden tager sin begyndelse, når Hjemmeværnssoldater, foreninger med faner fra Kontaktudvalget for bevarelse af de militære traditioner i Sønderborg området møder op klokken 18:00 ved ”Den Lodne Bøg” i Nørreskoven, som stedet kaldes, selv om bøgen ikke står mere

Artiklen fortsætter under annoncen

På slaget 18:30 marcherer en trop, med sækkepibe i spidsen, med faner og fire fakler i spidsen, mod den såkaldte ”Englænderhøj”, hvor der bliver budt velkommen af løjtnant Peter Mathisen, chef for Flyverhjemmeværnseskadrille 286.

Årets taler er borgmester Erik Lauritzen, som afløses af J.P. Rasmussen, der som formand for Kontaktudvalget indvier de to nye mindesten med navnene på de to besætninger, der mistede livet her, da deres to Handley Page Halifax bombemaskiner stødte sammen i luften.

Artiklen fortsætter under annoncen

Maskinerne var på vej hjem fra bombetogt over Tyskland mod baserne i Storbritannien da den ulykkelige hændelse fandt sted. En hændelse der kostede 14 allierede flyvere livet.

Mindehøjtideligheden gennemføres på mandag på 75 årsdagen for hændelsen, og alle er velkomne til at møde op i Nørreskoven for at ære de 14 allierede flyvere.

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
22. oktober 2021 Nordborg, Frivillige

Et ægtepar fra Nordborg og Frelsens Hær fik Brobyggerprisen

22. oktober 2021 Nordborg

Integrationsrådet overrakte torsdag ’Brobyggerprisen 2021’ til ægteparret Poul og Britt Sørensen fra Nordborg samt Frelsens Hær i Sønderborg. ”Brobyggerprisen er vigtig. Når vi hvert år i Integrationsrådet hædrer personer, virksomheder eller organisationer, så er det med det for øje at få sat et positivt fokus på det mangfoldige arbejde, der foregår hele tiden og som […]

Læs mere...