Kontanthjælp: Nu kan det betale sig at sige ja til småjobs

11. januar 2016 Erhverv

Sønderborg er med i en forsøgsordning, der hedder “Dag til Dag Jobber”, hvor kontanthjælpsmodtagere må beholde det meste af det, de tjener.jobcenter

Ordningen er en stor succes, fortæller jobkonsulent ved Jobcenter Sønderborg, Linette Stave Giebel til DR Syd.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Kontanthjælpsmodtagere har taget rigtigt godt imod tilbuddet. Det er specielt det her økonomiske incitament i projektet, som gør, at de er meget motiverede for at tage et dag-til-dag job”, siger hun.

I øjeblikket er der i Sønderborg 50 kontanthjælpsmodtagere med i ordningen, og de har alle været igennem et særligt tre-dages forløb, for at finde ud af om de var motiverede nok.

Virksomhederne, som er med i ordningen, må ansætte kontanthjælpsmodtagerne 8 til 15 timer om ugen. Og kontanthjælpsmodtagerne må beholde omkring 70 procent af den løn de får.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. juni 2021 Politik, Sønderborg

Vores Sønderborg, SKAAL og Heidi’s Bierbar søger støtte til musikdag

23. juni 2021 Politik

Sønderborg Kommune har den 15. juni modtaget en ansøgning fra Vores Sønderborg, Radio Globus, SKAAL, Heidi’s Bierbar med flere. Der ansøges om 125-150.000 kr. til at holde et musikalsk arrangement på Rådhustorvet i Sønderborg lørdag den 11. september klokken 10-24, dagen inden Royal Run. Pengene skal gå til booking af lokale og kendte bands, der […]

Læs mere...