Krigsmonument for de Slesvigske Krige skal sættes i stand

31. august 2016 Kultur
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 52)

 

Tirsdag begynder arbejdet med en gennemgribende renovering af det knapt fire meter høje monument for de Slesvigske Krige.IMG_3999[1]

Det store monument er på Sankt Marie-kirkegårdens sydlige ende lige ud mod Kirke Alle.

Først af alt skilles det store monument med kran.

Artiklen fortsætter under annoncen

Monumentet, der senest blev sat i stand for over 30 år siden, er begyndt at synke i den ene side, så en gennemgribende renovering er nødvendig.

Renoveringen sker i tæt samarbejde med Alssund Stenhuggeri, der sørger for opretning af fundamentet, hvorefter Forsvarets Krigergravstilsyn sørger for opmaling af teksten på monumentet.

Forsvarets Krigergravstilsyn, der kan datere sin historie helt tilbage til 1880erne, da området her var tysk, fører tilsyn med 88 grave samt en del mindesten på Als og Sundeved og den tilsynsførende her i området er løjtnant L.

Artiklen fortsætter under annoncen

Larsen.

Mange af gravene vedligeholdes af lokale lodsejere, kirkegårde og Skov- og Naturstyrelsen. Løjtnant L. Larsen står selv for vedligeholdelse af 19 grave, som hvert år bliver kigget efter og får den nødvendige vedligeholdelse.

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 47)

 

Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 57).

Artiklen fortsætter under annoncen

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
20. april 2021 Nordborg, Samfund

Miljøministeren og SF-politikere besøgte Himmark Strand

20. april 2021 Nordborg

Miljøminister Lea Vermelin var sammen med SFerne, Signe Munk og Karina Lorentzen Dehnhardt, mandag på besøg på Himmark Strand for at blive orienteret om Region Syddanmarks indsats mod generationsforureninger, skriver regionsrådsmedlem Jørn Lehmann Petersen til SønderborgNYT. På Himmark Strand er vi klar til at gå i gang med oprydningen. Hvis alt går vel, kan vi […]

Læs mere...