Kriminelle henter hurtige penge via nettet

26. januar 2017 112
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Der er flere og flere kriminelle, der bruger internettet, når de skal have hurtige penge ned i lommen.

Knud Kirsten, leder af det lokale politi.

“Internetkriminalitet laves af mange unge i alderen fra 18-25 år. Men heller ikke folk i andre aldersgrupper holder sig tilbage”, siger Knud Kirsten, der er chef på Politigården i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser sager, hvor der er tilbudt dyre, brugte varer på nettet. Computere, telefoner og også koncertbilletter. Køberen betaler, men får aldrig det, som han eller hun købte”, siger Knud Kirsten til SønderborgNYT.

Et taletidskort, som den kriminelle kobler på MobilePay er vejen til pengene. Når handlen er sluttet, smides SIMkortet ud.

Bruger andres kort

“Der er også kriminelle, der får fingre i andres hævekort og bruger dem på nettet, hvor de køber dyre varer. Nogle kriminelle får sendt varerne hjem til sig selv – og sådan nogle sager er ret lette at opklare”, siger Knud Kirsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er andre måder at få de “købte” varer på.

“Du kan bruge en adresse, hvor du ved, der ikke er nogen hjemme i det tidsrum, hvor pakkeposten kommer. Der kommer så en seddel i postkassen om, at pakken ligger i en box. Når du har taget sedlen fra postkassen, så kan du hente den”, siger Knud Kirsten til SønderborgNYT. Nogle kriminelle har aftaler med venner om, at de bruger deres adresse.

Når der ikke er kvitteret for modtagelsen af en pakke, så er der ikke et bevis på, at den er afleveret til en bestemt person.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...