Kriminelle henter hurtige penge via nettet

26. januar 2017 112
Error, group does not exist! Check your syntax! (ID: 94)

 

Der er flere og flere kriminelle, der bruger internettet, når de skal have hurtige penge ned i lommen.

Knud Kirsten, leder af det lokale politi.

“Internetkriminalitet laves af mange unge i alderen fra 18-25 år. Men heller ikke folk i andre aldersgrupper holder sig tilbage”, siger Knud Kirsten, der er chef på Politigården i Sønderborg.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi ser sager, hvor der er tilbudt dyre, brugte varer på nettet. Computere, telefoner og også koncertbilletter. Køberen betaler, men får aldrig det, som han eller hun købte”, siger Knud Kirsten til SønderborgNYT.

Et taletidskort, som den kriminelle kobler på MobilePay er vejen til pengene. Når handlen er sluttet, smides SIMkortet ud.

Bruger andres kort

“Der er også kriminelle, der får fingre i andres hævekort og bruger dem på nettet, hvor de køber dyre varer. Nogle kriminelle får sendt varerne hjem til sig selv – og sådan nogle sager er ret lette at opklare”, siger Knud Kirsten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Men der er andre måder at få de “købte” varer på.

“Du kan bruge en adresse, hvor du ved, der ikke er nogen hjemme i det tidsrum, hvor pakkeposten kommer. Der kommer så en seddel i postkassen om, at pakken ligger i en box. Når du har taget sedlen fra postkassen, så kan du hente den”, siger Knud Kirsten til SønderborgNYT. Nogle kriminelle har aftaler med venner om, at de bruger deres adresse.

Når der ikke er kvitteret for modtagelsen af en pakke, så er der ikke et bevis på, at den er afleveret til en bestemt person.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
23. maj 2022 Sønderborg, Debat

Debat: Kristian Bonefeld skriver til kommunens medarbejdere

23. maj 2022 Sønderborg

Byrådsmedlem Kristian Bonefeld, Venstre, skriver:  Sidste onsdag havde Byrådet kommunens økonomi til drøftelse og jeg udtrykte i den sammenhæng undren over nogle forhold omkring budgettet. Dagen derpå blev jeg kontaktet af en journalist og vi havde en snak omkring kommunens økonomi i almindelighed – 9 minutter blev det til, kan jeg se på min telefon. […]

Læs mere...