Kronisk syge med i forskningsprojekt

20. februar 2015 Samfund

sundhedHver tredje borger i Sønderborg har i dag en diagnose som kronisk syg. Det tal vil stige yderligere de kommende år på grund af usund levevis og længere levetid.

Nogle af kronikerne kan snart deltage i et forskningsprojekt, hvor en digital platform hjælper dem med at tackle hverdagens personlige udfordringer.sundhed

Artiklen fortsætter under annoncen

Projektet går ud på, at den kronisk syge får online-tjenesten Liva på sin smartphone eller tablet. Det kan være sygehuset, egen læge eller Sundhedscentret, der introducerer borgeren til Liva. Via Liva kan borgere med kronisk sygdom fx indtaste målinger og være i dialog med en sundhedsfaglig medarbejder, ligesom de kan interagere med andre kronikere, således at de kan inspirere og motivere hinanden til et sundere liv.

Kommunens sundhedsfaglige medarbejdere kan med redskabet følge de deltagende kronikere og i god tid observere de borgere, der har brug for sparring, inden situationen forværres til skade for deres egen livskvalitet og samfundsøkonomien.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Jeg synes, det lyder som en fantastisk ide. Jeg tror, det i perioder kan være svært at holde humøret og motivationen oppe, når man er kronisk syg. En platform, hvor man kan mødes med andre i samme situation, kan være med til at skabe livskvalitet og motivere til, at man fx holder fast i kost- eller motionsplanen”, siger Helge Larsen, formand for Sundhedsudvalget.

Projektet vil især have fokus på kronikere med diabetes, hjerte-kar sygdomme og svær overvægt, men også KOL og psykiske lidelser vil over tid kunne tænkes ind.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
4. august 2021 Kultur, Sønderborg

Uffe Lorenzen giver en udendørs koncert i Sønderborg

4. august 2021 Kultur

Lørdag den 14. august giver Uffe Lorenzen er gårdhavekoncert i Sønderborghus i eftermiddagstimerne. Uffe Lorenzen er kendt som den karismatiske forsanger og frontfigur i Spids Nøgenhat og Baby Woodrose. Han har huseret på den danske rockscene siden slutningen af ’80erne og fik sit gennembrud med Baby Woodrose i 2003, hvor de som et af de […]

Læs mere...