Kultur i Syd: På med træbenet og fest med i Mølleparken

22. januar 2015 Kultur

Godt et år efter de tog Skagens Festivalen med storm, giver sørøverbandet Santiano koncert i Mølleparken, Sønderborg. Det er godt nyt for alle, som holder af schlagermusik af den bedste skuffe, hvor bølgerne går højt og bardunerne er lige ved at sprænges.

Santiano

Santiano

Artiklen fortsætter under annoncen

Skru træbenet på og puds papegøjen og stig ombord. Den 16. august er der en fest en fest du vil huske.
Santiano er toppen af tysk pop-rock lige nu. Autentisk og brusende som Vesterhavet i stiv kuling og altid på farten. I 2014 gav de over 50 koncerter i Tyskland og Schweiz og efter succesen i Skagen, kommer vi også til at høre mere til dem herhjemme. I år lægger bandet nemlig kursen om og tager på et sommertogt nordover. Det er en melding der værdsættes af den stigende mængde danske fans, som siden sidste sommer har måttet tage den lange tur sydpå, for at opleve Santianos medrivende koncerter.
Artiklen fortsætter under annoncen

Musikstilen er en blanding af internationale folkesange, rock’n’roll og ikke mindst irsk folkemusik med kraftige keltiske dønninger. Men Santianos røde tråd er de traditionelle sømandsviser fra tiden med de store træskibe – shanties – som her får saft og kraft af et kompetent 5 mands band. Med rod i traditionerne tager de afsæt til præstationer af en helt anden dimension. ”Shanti-Rock” kalder de det selv.

Santiano har hjemme i Flensborg.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
9. juni 2023 Politik, Sønderborg

Tidligere spidskandidat for Fælleslisten er medstifter af et nyt parti

9. juni 2023 Politik

I marts måned nedlagde Fælleslisten sig selv efter et skidt valgresultat ved kommunalvalget i 2021, hvor den dengang uprøvede Stine Duus Petersen var Fælleslistens spidskandidat, og siden da har Stine Duus Petersen overvejet sin lokalpolitiske fremtid, og den ligger nu klar. “Jeg og Svenja Karstensen, som tidligere var opstillet for Nye Borgerlige, er gået sammen […]

Læs mere...