Kultur i Syd: På med træbenet og fest med i Mølleparken

22. januar 2015 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Godt et år efter de tog Skagens Festivalen med storm, giver sørøverbandet Santiano koncert i Mølleparken, Sønderborg. Det er godt nyt for alle, som holder af schlagermusik af den bedste skuffe, hvor bølgerne går højt og bardunerne er lige ved at sprænges.

Santiano

Santiano

Artiklen fortsætter under annoncen

Skru træbenet på og puds papegøjen og stig ombord. Den 16. august er der en fest en fest du vil huske.
Santiano er toppen af tysk pop-rock lige nu. Autentisk og brusende som Vesterhavet i stiv kuling og altid på farten. I 2014 gav de over 50 koncerter i Tyskland og Schweiz og efter succesen i Skagen, kommer vi også til at høre mere til dem herhjemme. I år lægger bandet nemlig kursen om og tager på et sommertogt nordover. Det er en melding der værdsættes af den stigende mængde danske fans, som siden sidste sommer har måttet tage den lange tur sydpå, for at opleve Santianos medrivende koncerter.
Artiklen fortsætter under annoncen

Musikstilen er en blanding af internationale folkesange, rock’n’roll og ikke mindst irsk folkemusik med kraftige keltiske dønninger. Men Santianos røde tråd er de traditionelle sømandsviser fra tiden med de store træskibe – shanties – som her får saft og kraft af et kompetent 5 mands band. Med rod i traditionerne tager de afsæt til præstationer af en helt anden dimension. ”Shanti-Rock” kalder de det selv.

Santiano har hjemme i Flensborg.

26. maj 2024 Kultur, Sønderborg

Sønderborg Lindy Hoppers fejrede dansen på Rådhustorvet

26. maj 2024 Kultur

En flashmob er, når en gruppe mennesker hurtigt samles et offentlig sted – udfører en handling – og forsvinder igen. Og det var lige det, som Sønderborg Lindyhoppers gjorde søndag eftermiddag på Rådhustorvet. “Det er Dansens Kunstdag og vi dansede en dans på Rådhustorvet. Den var med afsæt i Frankie Mannings Shimsam og jeg har […]

Læs mere...