KulturHub Sønderborg sætter spot på hverdagskulturen

3. oktober 2018 Kultur

KulturHub Sønderborg er en forening, der ønsker at arrangere og medarrangere en bred vifte af kulturaktiviteter for alle generationer for at styrke interessen for et aktivt kulturliv i hele Sønderborg Kommune.

Så enkelt kan kan KulturHub Sønderborg beskrives. Men når det handler om at forklare, hvad det er for noget kultur, som foreningen vil brede ud, så bliver det lidt sværere.

“Vi vil gøre noget for den såkaldte hverdagskultur. Flotte kunstudstillinger har vi jo i Augustiana og i Alsion er der de helt store musikoplevelser, så det behøves vi ikke arbejde for”, siger Steen Bille fra KulturHub.

KulturHub har haft deres første event.

“Vi hængte nogle tekster op i naturen, der for eksempel handlede om et bestemt træ, et bestemt sted eller var en hyldest”, siger Steen Bille, som tilføjer, at der faktisk kom positive tilbagemeldinger på eventen.

Anni Trier, Kirsten Marie Andreasen, Karsten Skov og Erik Hørlyck er også en del af KulturHub.

Hvem er digterne i kvarteret?

Den 11. oktober er der en vandring i Digterkvarteret.

“Vi har jo et digterkvarter i Sønderborg. Men hvem var digterne og hvad var det, som de skrev”, spørger Steen Bille.

Artiklen fortsætter under annoncen

De personer, der gerne vil have svarene, kan møde op ved Sønderskovhallen den 11. oktober kl. 17 og tage med på den gratis vandring, som varer en lille time.

“Deltagerne får en Augustenborg-dram undervejs”, siger Steen Bille.

Hverdagskulturen

Vi er omgivet af kultur og mange sønderborgensere lægger faktisk ikke mærke til det. Og det vil KulturHub gøre noget ved.

“Vi vil gerne lade sønderborgenserne lytte til musik, som de ikke plejer, møde forfattere, der ikke inviteres i Brecklings Bogcafé og på biblioteket – og vi vil vise kunst, der er anderledes end det, som vi ellers ser”, siger Steen Bille til SønderborgNYT.

Artiklen fortsætter under annoncen

Målet for KulturHub

I KulturHub handler det om at arrangenere og lave det, som de synes er sjovt eller på anden måde interessant.

“Vi vil finde alt det, som vi savner”, siger Steen Bille. Oplevelserne skal helst være gratis eller i hvert fald billige.

Ved at kigge efter de ting, som andre ikke byder på, så kan KulturHub nå nye kulturbrugere.

“Men det er ikke et mål, at vi skal have en stor forening”, siger Steen Bille.

KulturHub Sønderborg ønsker at samle en mangfoldig gruppe mennesker i bestyrelsen, i en praktisk eventgruppe og som idémagere og sparringspartnere, så KulturHub’ens initiativer funderes så bredt og spraglet som muligt.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Vi skal overraske. Ikke bare komme med mere af det samme”, siger Steen Bille.

Læs mere om KulturHub HER

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2021 112, Sønderborg

Miljøvagten holder øje med spildt mælk

7. december 2021 112

Tirsdag eftermiddag har der været et uheld med mælk hos en virksomhed på Ellegaardvej i Sønderborg. Det betyder, at cirka 1000 liter mælk er løbet i afløbet og derfra videre til Ulkebøldam. Det betyder, at Ulkebøldam kan få en smule misfarvning i de kommende dage. Lige nu kan man se misfarvning af vandet i gl. […]

Læs mere...