Kulturkompasset er klar til brug

16. august 2014 Kultur

Pressemeddelelse:

Nu har Sønderborg Kommune fået sin kulturstrategi – Kulturkompasset – som bygger på ideerne fra kandidaturen til kulturhovedstad. Kulturkompasset sigter dog 12 år frem, hvor fokusområder skal drøftes af byrådet hvert fjerde år, mens borgere og kulturaktører hvert år kan komme med input til en handlingsplan for kulturen i det følgende år. Det sker på et årligt borgermøde – Kulturforum.
Det første Kulturforum holdes onsdag den 27. august kl. 19-22 på Sønderborghus, hvor alle er velkomne ved forhåndstilmelding senest mandag den 25. august på Sønderborg Kommunes hjemmeside.Kulturkompasset forside

Artiklen fortsætter under annoncen

For udvikling og vækst

På Kulturforum vil Kulturkompasset 2025 blive præsenteret af Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk parti), som var idémanden bag kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad. Nu er han formand for byrådets udvalg for kulturel og regional udvikling.
– Vi kan jo mærke, at der er kommet fart i kulturlivet i Sønderborg-området. Kandidaturen var en læreproces, og vi har ikke tabt – det skal vi endegyldigt ryste af os. Vi er stadig meget ambitiøse, og med Kulturkompasset har vi et redskab, som slår fast, at kulturen spiller en bærende rolle for udvikling og vækst, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han understeger, at strategien er for alle og for hele kommunen. Ligesom kandidaturen til kulturhovedstad går Kulturkompasset på tværs af sektorer – uddannelse, erhvervsliv, turisme og sundhed. Det går hele kompasrosen rundt – deraf navnet.
– Så jeg håber, at alle vil bakke op og engagere sig. Det er op til os i byrådet at sætte handling bag ordene og sikre en solid forankring i kommunen, men det er afgørende, at alle involverer sig – også i den videre proces.

Mere end på scenerneIMG_6419

Artiklen fortsætter under annoncen

Kulturchef i Sønderborg Kommune, John Bøgelund Frederiksen, glæder sig over at have Kulturkompasset i funktion:
– Det sætter ord på, hvorfor vi gør de ting, som vi gør, og hvor vi skal hen. Det er jo ikke målet bare at få flere aktiviteter. Vi skal dyrke de områder, der har potentiale for Sønderborg og skaber udvikling og forandring. Der sker et opbrud i kulturlivet, hvor det handler om meget mere end det, der foregår på scenerne. Den tilgang understøtter strategien.
Kulturkompasset er vedtaget af byrådet, det er blevet trykt, og det kan læses online.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil blive udleveret ved Kulturforum, hvor det også er muligt at komme i dialog med politikere fra byrådet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. december 2022 Politik, Gråsten

Der kommer ikke boliger i stueetagen i Slotsgade 1 i Gråsten

7. december 2022 Politik

Politikerne var tirsdag eftermiddag samlet til møde i Teknik-, By- og Bolig-udvalget skulle blandt andet bestemme sig for, om de ville give et forbud imod, at stueetagen på Slotsgade 1 i Gråsten bliver ændret fra butik til boliger. Der er søgt om tilladelse til, at der laves lejligheder i hele bygningen. “I den sag var […]

Læs mere...