Kulturkompasset er klar til brug

16. august 2014 Kultur Skrevet af: Ole Kæhler

Pressemeddelelse:

Nu har Sønderborg Kommune fået sin kulturstrategi – Kulturkompasset – som bygger på ideerne fra kandidaturen til kulturhovedstad. Kulturkompasset sigter dog 12 år frem, hvor fokusområder skal drøftes af byrådet hvert fjerde år, mens borgere og kulturaktører hvert år kan komme med input til en handlingsplan for kulturen i det følgende år. Det sker på et årligt borgermøde – Kulturforum.
Det første Kulturforum holdes onsdag den 27. august kl. 19-22 på Sønderborghus, hvor alle er velkomne ved forhåndstilmelding senest mandag den 25. august på Sønderborg Kommunes hjemmeside.Kulturkompasset forside

Artiklen fortsætter under annoncen

For udvikling og vækst

På Kulturforum vil Kulturkompasset 2025 blive præsenteret af Stephan Kleinschmidt (Slesvigsk parti), som var idémanden bag kandidaturen til Europæisk Kulturhovedstad. Nu er han formand for byrådets udvalg for kulturel og regional udvikling.
– Vi kan jo mærke, at der er kommet fart i kulturlivet i Sønderborg-området. Kandidaturen var en læreproces, og vi har ikke tabt – det skal vi endegyldigt ryste af os. Vi er stadig meget ambitiøse, og med Kulturkompasset har vi et redskab, som slår fast, at kulturen spiller en bærende rolle for udvikling og vækst, siger Stephan Kleinschmidt.

Artiklen fortsætter under annoncen

Han understeger, at strategien er for alle og for hele kommunen. Ligesom kandidaturen til kulturhovedstad går Kulturkompasset på tværs af sektorer – uddannelse, erhvervsliv, turisme og sundhed. Det går hele kompasrosen rundt – deraf navnet.
– Så jeg håber, at alle vil bakke op og engagere sig. Det er op til os i byrådet at sætte handling bag ordene og sikre en solid forankring i kommunen, men det er afgørende, at alle involverer sig – også i den videre proces.

Mere end på scenerneIMG_6419

Artiklen fortsætter under annoncen

Kulturchef i Sønderborg Kommune, John Bøgelund Frederiksen, glæder sig over at have Kulturkompasset i funktion:
– Det sætter ord på, hvorfor vi gør de ting, som vi gør, og hvor vi skal hen. Det er jo ikke målet bare at få flere aktiviteter. Vi skal dyrke de områder, der har potentiale for Sønderborg og skaber udvikling og forandring. Der sker et opbrud i kulturlivet, hvor det handler om meget mere end det, der foregår på scenerne. Den tilgang understøtter strategien.
Kulturkompasset er vedtaget af byrådet, det er blevet trykt, og det kan læses online.

Artiklen fortsætter under annoncen

Det vil blive udleveret ved Kulturforum, hvor det også er muligt at komme i dialog med politikere fra byrådet.

29. februar 2024 Politik, Sønderborg

Skolelukningen blev endeligt godkendt og arbejdet går videre

29. februar 2024 Politik

I november blev forslaget om en ny skolestruktur sendt i hørnig og i går, onsdag, var Byrådet klar til at godkende, at det bliver sådan, at både Ahlmann-Skolen og Humlehøj-Skolen lukkes og at der så laves en ny skole på Humlehøj-Skolens matrikel. “En skolelukning er alvorlig, men der er færre elever i Sønderborg midtby og […]

Læs mere...