Kulturnatten: Besøg Alslug.dk som vil fortælle om det gratis Linux styresystem til pc’ere

9. august 2022 Sønderborg

Foreningen Alslug.dk er at finde på havnefronten i Sønderborg under Kulturnatten fredag den 19. august. Vi installerer Linux mandagen lige efter kl 19-21.30 på 1. sal i foreningshuset, Bakkensbro Aktivitetscenter i Ullerup.

Kan man ikke vente er der også en mulighed nu på lørdag den 13. august mellem kl. 13 og 16. Vi hjælper med gæsters problemstillinger også ifald gæsten ikke er medlem af foreningen. Kontingentet er i øvrigt gratis. Og for ikke at gøre gæster sure har vi en sparegris på hylden over køkkennichen der kan tilgås anonymt, skriver Alslug.dk

Artiklen fortsætter under annoncen

Vi er en økonomisk uafhængig, folkeoplysende forening, der gerne vil overtale folk til at give barnebarnet en spritny bærbar for derefter overtage barnebarnets aflagte pc. Vi begrunder det med, at vi som forening råder over et datalokale hvor vi tilbyder at opgradere styresystemet på den brugte pc uden vederlag, ganske lovligt. Vi har for eksempel en standardcase hvor den aflagte computer pludselig bliver mærkbart hurtigere og bedre, næsten en bærbar som professionelle it-ansatte bruger.

Artiklen fortsætter under annoncen

Oraklet hedder styresystemet Linux, der bruges i alt fra vaskemaskiner til data-centre rundt om i hele verden. Set-uppet er stabilitet, sikkerhed og fri programmerings-rettigheder. Så antivirus bruges ikke, Linux inviterer kun de services indenbords man selv foreskriver samt lov til at kigge programmørerne over skulderen, hvis man kan, og genbruge deres arbejde på eget app- projekt gratis. Sidstnævnte er essensen af begrebet open-source. Vi finder vores programmer gratis på lovlige Linux hjemmesider der tilbyder programmer som Libreoffice, Gimp, mail programmer, filbrowsere mm.

Artiklen fortsætter under annoncen

Og selvfølgelig Google, gmail, Firefox, filmstreaming fra pc til tv og anlæg. Mange brugere finder nytte I Musescore, kabaler og det nye NAS, en fælles datalagringsenhed til hjemmet.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
7. oktober 2022 Erhverv, Sønderborg

Lasse Sønderup er ny chef for Erhverv og Turisme

7. oktober 2022 Erhverv

Lasse Sønderup kan nu slette konstitueret fra visitkortet og det kan han fordi, han er blevet ansat som chef for Erhverv og Turisme i Sønderborg Kommune fra den 1. oktober. Stillingen har for nylig været slået op, og Lasse Sønderup er valgt blandt ansøgerne til jobbet. Lasse Sønderup blev konstitueret chef for Erhverv og Turisme […]

Læs mere...