Kulturnatten: Gratis koncert med symfoniorkestret

21. august 2014 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder den nye sæson med en gratis smagsprøve på nogle af årets spændende koncerter.

Orkesteret kommer vidt omkring i denne sæson – både musikalsk og geografisk. Derfor skyder orkesteret sæsonen i gang med to gratis koncerter, hvor publikum får lejlighed til at høre en række musikalske smagsprøver på sæsonens koncerter. Den ene koncert spilles i Alsion fredag.

Koncerten byder på dansk, engelsk, nyt, gammelt, tjekkisk – og lidt fra filmens verden. Orkesteret spiller således både temaet fra E.T., en klassiker af Dvorák og smukke danske sange. Det bliver således en afvekslende koncert fyldt med godbidder. Og der er meget mere, hvor det kommer fra. Aftenens musik er håndplukket fra årets koncerter, som strækker sig lige fra romantiske klassikere over ny dansk musik til filmmusik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten er også en chance for at komme lidt tættere på en af orkesterets mange musikere – nu i en solistisk rolle. Elias Heigold er født i Schweiz og uddannet ved konservatoriet i Luzern, og siden 2012 har han været orkesterets 1. solotrompetist. Han skal spille en trompetkoncert af den danske komponist Vagn Holmboe.

Der er koncert i Alsion, Sønderborg fredag kl. 20.00. Der er fri entré.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
25. september 2023 112, Sønderborg

Politiet tager kontakt til hackede skoler som har fået lækket data

25. september 2023 112

Politiet er i dag, mandag, blevet bekendt med, at kriminelle har skaffet sig adgang til personfølsomme data hos en række uddannelsesinstitutioner i Sønderjylland og efterfølgende lækket materialet. Det drejer sig om EUC Syd, Sønderborg Statsskole, Gråsten Landbrugsskole, Privatskolen-Als og Sønderborg International School. Politiet indleder nu en dialog med uddannelsesstederne samt deres it-driftsfællesskab, IT-Center Syd, for […]

Læs mere...