Kulturnatten: Gratis koncert med symfoniorkestret

21. august 2014 Kultur

Sønderjyllands Symfoniorkester indleder den nye sæson med en gratis smagsprøve på nogle af årets spændende koncerter.

Orkesteret kommer vidt omkring i denne sæson – både musikalsk og geografisk. Derfor skyder orkesteret sæsonen i gang med to gratis koncerter, hvor publikum får lejlighed til at høre en række musikalske smagsprøver på sæsonens koncerter. Den ene koncert spilles i Alsion fredag.

Koncerten byder på dansk, engelsk, nyt, gammelt, tjekkisk – og lidt fra filmens verden. Orkesteret spiller således både temaet fra E.T., en klassiker af Dvorák og smukke danske sange. Det bliver således en afvekslende koncert fyldt med godbidder. Og der er meget mere, hvor det kommer fra. Aftenens musik er håndplukket fra årets koncerter, som strækker sig lige fra romantiske klassikere over ny dansk musik til filmmusik.

Artiklen fortsætter under annoncen

Koncerten er også en chance for at komme lidt tættere på en af orkesterets mange musikere – nu i en solistisk rolle. Elias Heigold er født i Schweiz og uddannet ved konservatoriet i Luzern, og siden 2012 har han været orkesterets 1. solotrompetist. Han skal spille en trompetkoncert af den danske komponist Vagn Holmboe.

Der er koncert i Alsion, Sønderborg fredag kl. 20.00. Der er fri entré.

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
17. maj 2022 Gråsten, Frivillige

Trygfonden hjælper KGGO med at genstarte kørestolsringridningen

17. maj 2022 Gråsten

Der er lagt op til det helt store comeback for Gråsten Kørestolsringridning, der, med foreningen KGGO i spidsen, genoptager den årlige tradition som vært for foreningens særegne bud på en festlighed i ringridningens ånd. Efter de seneste to års Corona-relaterede aflysninger af eventet er det med stor glæde, at foreningen KGGO kan løfte sløret for […]

Læs mere...