Kultursalen: folkBalticas Fantastiske strenge og stemmer

2. maj 2014 Kultur

Kultursalen i Augustenborg lægger fra klokken 20 den 9. maj scene til en af folkBALTICAs 40 koncerter. Aftenen byder på særegen stemme fra Estland og på unge spillemænd af bedste skuffe fra landene omkring Nordatlanten.

Artiklen fortsætter under annoncen

Mari Kalkun synger, komponerer og spiller en række forskellige instrumenter. Hun stammer fra det sydlige Estland, og det kan høres i hendes musik. Hendes kompositioner forener landets traditionelle folkemusik og ”regilaul”, den estiske sangkulturs urform. Hun synger på flydende estisk og danner på den måde en meditativ atmosfære, som også tydeligt fremgår på hendes cd’er. Hendes optrædener bringer hende Europa og Japan rundt. I fjor vandt hun den estiske musikpris i kategorien ”sang”.

Artiklen fortsætter under annoncen

Så meget til fælles og dog så vidt forskellige. Tre herrer fra henholdsvis Norge, Sverige og Shetlandsøerne forener tre ældgamle, forskellige violintraditioner i samme trio. De tre musikere nyfortolker violinklangene fra hinandens lande, lader dem overskride nationale og musikalske grænser, bidrager med individuelle klangfarver og gør resultatet uhyre interessant. Gruppen opstod i 2009, da musikerne mødtes på Ole Bull Akademiet i Voss. To år senere udkom debutalbummet, der tydeligt fremhævede de tre musikeres forskellige ophav.

Artiklen fortsætter under annoncen

Billetter købes på www.sonderborgbilletten.dk

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
28. september 2021 KV21, Nordborg, Debat

KV21 – Debatindlæg: Borgmesteren har gennem fire år formået at samle hele Byrådet

28. september 2021 KV21

Byrådsmedlem Jan Prokopek Jensen, skriver: Her fra mig er der stor ros til alle byrådets partier for at lykkes med at indgå et budgetforlig i et godt samarbejde for fjerde gang i denne byrådsperiode – og endda i et valgår. Det er imponerende, fire budgetforlig ud af fire mulige. I sidste valgkamp blev det fra […]

Læs mere...

RESERVER PLADS NU PÅ TLF. 30 89 15 49