Kun 108 indbrud i hele kommunen sidste år

3. februar 2021 112

Når det handler om indbrud, så er det gået forrygende i Sønderborg Kommune. I sidste kvartal i 2020 blev der anmeldt 21 indbrud og lægger man det sammen med tallene fra årets øvrige tre kvartaler, bliver det til 108 indbrud i Sønderborg.

“Og jeg kan fortælle, at der i 2019 blev begået 319 i Sønderborg, så det er stor nedgang”, siger politikommissær Jan Rasmussen til SønderborgNYT.

Fra marts 2020 har Danmark været delvist lukket ned på grund af Corona og dermed at folk været mere hjemme end i 2019.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Coronaen spiller selvfølgelig en rolle, men det handler om mere end det”, siger politikommissæren.

I januar og februar 2020 havde vi ikke Corona-udfordringer.

“Og der var 10 indbrud i Sønderborg i hver af de to måneder og samme tal er gældende for et par af månederne under nedlukningen af landet. Så tallet var i forvejen på vej ned”, siger Jan Rasmussen.

Sådan forebygges indbrud

Jan Rasmussen fortæller, at Nabohjælp er et helt fantastisk værktøj i kampen mod indbrudstyvene. Og i Sønderborg er der lige nu 3544 aktive Nabohjælpere i Sønderborg Kommune.

Artiklen fortsætter under annoncen

“Det er en rigtig god idé, hvis endnu flere downloader app’en og kommer med i ordningen”.

Han fortæller videre, at kommunens samarbejde med Bo Trygt også gør en forskel, fordi det handler om at give gode råd til, hvordan man sikrer sig bolig mod indbrud.

De flittige er låst inde

Når politiet anholder indbrudstyve, så ses det nogle gange i statistikken med det sammen.

“Der er indbrudstyve, som er meget flittige og det tyder på, at en del af de mest flittige lige nu sidder i fængsel”, siger Jan Rasmussen.

Artiklen fortsætter under annoncen

 

 

 

Skrevet af: Ole ole@sonderborgnyt.dk
5. februar 2023 Kultur, Sønderborg

Kom tæt på krimidronningen Sara Blædel når hun besøger Brecklings Bogcafé

5. februar 2023 Kultur

Allan Breckling har sat Sara Blædel – Danmarks kvindelige krimiforfatter nummer ét – på plakaten til den næste udgave af Brecklings Bogcafé, som finder sted i Sønderborghus onsdag den 1. marts fra klokken 19. “Når jeg får besøg af Sara Blædel igen, så er det på opfordring fra flere kvindelige krimilæsere og jeg er glad […]

Læs mere...